LBV logovergroot

  • Arbeidsrecht  • 
  • Sociaal verzekeringsrecht  • 
  • Belastingrecht  • 
Word-lid-button.jpg

Pensioen en sociale zekerheid: Waar heb ik recht op als ik met pensioen ga?

Deze vraag en de vraag wanneer iemand recht heeft op pensioen zijn de meest gestelde vragen over pensioen. Men staat doorgaans pas op latere leeftijd stil bij de arbeidsvoorwaarde pensioen. Het is echter ook op jongere leeftijd al verstandig om inzicht te verschaffen in de pensioenopbouw zodat u op latere leeftijd niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Lees meer

Wettelijk Minimumloon per 1 januari 2018

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2018.

Lees meer

Principeakkoord ABU-CAO voor Uitzendkrachten 2018-2019

Tussen ABU, LBV en de andere vakbonden is een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Dit akkoord moet uiteraard ter stemming en goedkeuring worden voorgelegd aan de leden van LBV werkzaam voor ABU-uitzendbureaus. Leden kunnen hieronder met de stemcode hun stem uitbrengen.

Lees meer

CAO onderhandeling ODV Maritiem

De CAO onderhandelingen met ODV Maritiem gaan weer van start. Wij vinden de mening van onze leden uitermate belangrijk en daarom is advies welkom. Wat mogen wij absoluut niet vergeten tijdens de onderhandelingen? Laat het ons snel weten via Facebook of email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wij gaan voor je aan de slag. Ben je nog geen lid en wil je toch graag je mening kenbaar maken? Maak dan nu gebruik van onze actie en ontvang een gratis Dopper!

Lees meer

Koffieleut uurtje - Week van de Eenzaamheid

#weekvandeeenzaamheid

In het kader van de week van de eenzaamheid, en de verbindende functie die wij als LBV hebben, houden we aanstaande maandag (25 september) om 10:00 uur een koffieleut uurtje en al onze leden zijn uitgenodigd.

Lees meer

Help, mijn collega werkt niet! Do’s and Don'ts

#weektegenpesten

Na een veelvoud aan sollicitanten voorbij te zien komen, denkt jouw leidinggevende eindelijk de juiste kandidaat gevonden te hebben. De nieuwe collega leek de eerste werkdagen te voldoen aan alle gestelde vereisten en kwam daarbij zeer welwillend en vooral aimabel over. Nadat deze schijnbaar ideale collega een aantal weken in dienst is, blijkt hij of zij het werk echter niet serieus te nemen. Onduidelijk is of de nieuwe collega in staat is het werk goed uit te voeren, het lijkt er in ieder geval op alsof deze niet voldoende gemotiveerd is voor de functie. Wat nu?

Lees meer

OPROEP: Dreigt jouw baan te verdwijnen bij TATA Steel?

Door de aangekondigde joint venture tussen TATA Steel en het Duitse Thyssenkrupp dreigen er bij TATA Steel in IJmuiden duizenden banen verloren te gaan. Exacte cijfers zijn er nog niet maar schattingen zijn dat er 2000 banen geschrapt gaan worden.

Lees meer

Tankstations - Veilige bunker of tikkende tijdbom?

Het is half 12 ’s avonds als Paul de schrik van zijn leven krijgt. Een in bivakmuts gehulde man met een pistool rent het tankstation binnen waar Paul werkzaam is. “Leeg de kassa!” roept de overvaller luidkeels. Het enige wat hem van de gemaskerde man scheidt is een kogelwerend raam. Hier had hij niet aan gedacht toen hij solliciteerde als pompbediende.

In de tankstation-business schuilt een wereld van gevaren, hoe zit het nou daadwerkelijk met de veiligheid binnen tankstations?

Lees meer

Loon vastgoedonderhoudssector stijgt met 2 procent

De medewerkers in de vastgoedonderhoudssector kunnen volgend jaar (in 2018) rekenen op 2% loonsverhoging, te weten 0,5% in week 13 en 1,5% in week 41. Daartoe hebben LBV en OnderhoudNL een akkoord bereikt. In de op 1 oktober 2016 afgesloten SAG-CAO* was al voor 2017 een loonstijging afgesproken van 4,75% ( waarbij 1,5% in week 41 van 2017) en daar komt nu 2% loonsverhoging voor 2018 bij. In totaal 6,75% over 2 jaar.

Lees meer

Af-/aanmelden ALV 2017

Om de vergadering goed voor te kunnen bereiden, vernemen wij graag of u de Algemene Ledenvergadering wenst bij te wonen. Dit kan op drie manieren;

- Door onderstaand formulier in te vullen.
- Door het strookje onderaan uw brief die u per post heeft ontangen ingevuld terug te sturen.
- Per e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ALV 2017

Lees meer

Algemene Ledenvergadering 2017

Markeer 11 november maar alvast in uw agenda, want deze nieuwe vergadering mag u niet missen!

Lees meer

Volg ons ook via:

Facebook_icon_grijs.jpg Twitter_icon_grijs.jpg WhatsApp_icon_grijs.jpg

Voeg het volgende telefoonnummer toe aan uw contacten om een Whatsapp-gesprek te beginnen met LBV:

00 31 6 83 56 17 54

Selecteer het telefoonnummer door deze lang aan te raken. Vervolgens kopieert u deze. Plak deze volgens weer door op uw telefoon naar Contacten > Nieuw te gaan.