LBV logovergroot

  • Arbeidsrecht  • 
  • Sociaal verzekeringsrecht  • 
  • Belastingrecht  • 
Word-lid-button.jpg

Stichting Naleving CAO Uitzendkrachten

De SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten) is een samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de uitzendbranche. De uitzendbranche is een grote bedrijfstak. De meeste uitzendondernemingen functioneren goed, maar er zijn ook uitzendondernemingen die het niet zo nauw nemen met de CAO die op hen van toepassing is. Vaak proberen deze ‘malafide’ ondernemingen ten koste van hun werknemers extra winsten te boeken.

Wat doet de SNCU?

De SNCU verzameld via werknemers en ondernemingen in de uitzendbranche signalen over werkgevers die zich niet houden aan de uitzend-CAO’s (NBBU-CAO, ABU-CAO en de CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche). Klachten die bij de SNCU binnenkomen worden onderzocht en indien de klacht gegrond is, zal er actie worden ondernomen. In eerste instantie spoort het SNCU ondernemingen aan om de uitzend-CAO’s te volgen en eventueel gemaakte fouten te herstellen. Indien ondernemingen geen gehoor geven aan het advies van de SNCU, dan zal zij hen via de rechter dwingen om de desbetreffende uitzend-CAO alsnog na te leven.

Meld uw klacht!

Bent u een uitzendkracht en wilt u een melding doen vanwege het niet naleven van de CAO (bijvoorbeeld: u verdient minder dan het loongebouw van de CAO voor uitzendkrachten, uw werkgever draagt geen premies en belastingen af, u ontvangt geen loonstrook, etc.), geeft het dan door aan het SNCU! Uiteraard dient u ook altijd contact met LBV op te nemen, want wij zijn tenslotte uw ‘rots in de branding’ wanneer u vragen en/of problemen heeft!

 

Contactgegevens

alt

Postbus 9438

3007 AK Rotterdam

Tel: 0180 - 642530

Fax: 0180 - 642539

Internet: www.sncu.nl

Volg ons ook via:

Facebook_icon_grijs.jpg Twitter_icon_grijs.jpg WhatsApp_icon_grijs.jpg

Voeg het volgende telefoonnummer toe aan uw contacten om een Whatsapp-gesprek te beginnen met LBV:

00 31 6 83 56 17 54

Selecteer het telefoonnummer door deze lang aan te raken. Vervolgens kopieert u deze. Plak deze volgens weer door op uw telefoon naar Contacten > Nieuw te gaan.