LBV logovergroot

  • Arbeidsrecht  • 
  • Sociaal verzekeringsrecht  • 
  • Belastingrecht  • 
Word-lid-button.jpg

Lid worden

Waarom lid worden van een vakbond?

Veel mensen vragen zich af waarom ze lid zouden moeten worden van een vakbond, als ze toch kunnen profiteren van een CAO die geldt voor zowel leden als niet-leden. Helaas wordt er niet bij stilgestaan dat een vakbond leden nodig heeft om te kunnen bestaan en als vakbonden geen leden meer hebben, kunnen er ook geen CAO’s meer worden gesloten. Hoe groter het aantal leden hoe sterker de onderhandelingspositie van de vakbond is. Daarnaast mag je meedenken over jouw CAO en meebeslissen over het akkoord.

Met de lage maandcontributie ben je verzekerd van juridische hulp/bijstand van de LBV indien je die nodig hebt. Daarnaast wordt de contributie gebruikt om acties te financieren en leden te werven, zodat de vakbond nog sterker komt te staan. Bovendien wordt een deel van deze contributie opzij gezet in de stakingskas om leden die staken financieel te kunnen ondersteunen door middel van een stakingsuitkering.

Buiten CAO onderhandelingen, biedt LBV ook juridische hulp bij individuele zaken. Bij (dreigend) ontslag schieten wij te hulp om je baan te behouden en als dit niet kan om zo gunstig mogelijke ontslagregelingen te treffen. Een advocaat inhuren is simpelweg vele malen duurder. En last but not least, ben je als lid van de LBV altijd van harte welkom voor een gezellig gesprek en een bakkie!

Lid worden

Lid worden van LBV is een goede keuze voor je! Door het invullen en aansluitend verzenden van onderstaand formulier kun je jezelf aanmelden als lid. Je ontvangt een acceptgiro en/of machtigingskaart voor de contributie. Indien je dat wenst kun je er voor kiezen om over te gaan tot periodieke overboeking (let op: dit moet je zelf regelen bij je eigen bank).

Klik hier voor de contributietarieven


Lid Worden
Soort lidmaatschap
Geen keuze gemaakt
Geslacht
Geen keuze gemaakt
Voorletters
geen voorletters
Achternaam
geen achternaam
Geboortedatum
geen geboortedatum
Adres
geen adres
Postcode
geen postcode
Plaats
geen plaats
Telefoonnummer
geen telefoonnummer
GSM
Invalid Input
Telefax
Invalid Input
E-mail
geen email adres
Geen e-mail? Vul dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in.
Beroep
geen beroep
Aantal uur werkzaam
Geen aantal uur
Bedrijf
geen bedrijf
Hoe bent u met LBV in contact gekomen?
Invalid Input
Vermeld hier de speciale acties
Invalid Input
  

Volg ons ook via:

Facebook_icon_grijs.jpg Twitter_icon_grijs.jpg WhatsApp_icon_grijs.jpg

Voeg het volgende telefoonnummer toe aan uw contacten om een Whatsapp-gesprek te beginnen met LBV:

00 31 6 83 56 17 54

Selecteer het telefoonnummer door deze lang aan te raken. Vervolgens kopieert u deze. Plak deze volgens weer door op uw telefoon naar Contacten > Nieuw te gaan.