LBV logovergroot

  • Arbeidsrecht  • 
  • Sociaal verzekeringsrecht  • 
  • Belastingrecht  • 
Word-lid-button.jpg

Lidmaatschapsvormen LBV

LBV kent vier verschillende lidmaatschapsvormen.

 

LBV Basispakket

LBV Basispakket

Het LBV Basispakket biedt juridische ondersteuning en advies op het gebied van het arbeids- en sociaal verzekeringsrecht. Tevens kunnen leden ook bij LBV terecht voor hulp en advies op het gebied van het belastingrecht. De contributie is naar draagkracht.

LBV Pluspakket

LBV Pluspakket

Het LBV Pluspakket biedt dezelfde service en dienstverlening als het LBV Basispakket, maar is uitgebreid met enkele aanvullende modules. Onder het Pluspakket valt ook de juridische ondersteuning en advies voor de modules Wonen, Consument en Verkeer. Deze aanvullende modules zijn ondergebracht bij ARAG, de grootste juridische dienstverlener van Nederland. Het lidmaatschap van LBV is persoonsgebonden, maar de aanvullende modules bieden dekking voor het gehele gezin. Het LBV Pluspakket is te vergelijken met een volwaardige rechtsbijstandverzekering met een zeer goede dekking, maar tegen een zeer lage premie. De extra kosten van het Pluspakket bedragen € 11,75 per maand (exclusief 21 % assurantiebelasting en poliskosten) heeft u deze aanvullende dekking. U betaalt eenmalig 4 euro poliskosten.

Stemlidmaatschap

Stemlidmaatschap

Het stemlidmaatschap van LBV geeft werknemers alleen het recht om na CAO-onderhandelingen mee te stemmen over de nieuwe CAO-afspraken. Voordat CAO-onderhandelingen starten krijgen stemleden de mogelijkheid om eventuele verbeterpunten en/of eisen kenbaar te maken. Na CAO-onderhandelingen krijgt men per e-mail het bereikte principeakkoord toegezonden, zodat men het onderhandelingsresultaat kan beoordelen. Stemleden kunnen uitsluitend via de website van LBV hun stem uitbrengen. LBV biedt als enige vakbond in Nederland deze unieke vorm van lidmaatschap aan. De reden waarom deze vorm van lidmaatschap in het leven heeft geroepen is dat LBV het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk werknemers meestemmen over hun eigen loon- en arbeidsvoorwaarden en betrokken raken bij het onderhandelingsproces. De kosten van het stemlidmaatschap bedragen 10 euro per jaar.

 

Volg ons ook via:

Facebook_icon_grijs.jpg Twitter_icon_grijs.jpg WhatsApp_icon_grijs.jpg

Voeg het volgende telefoonnummer toe aan uw contacten om een Whatsapp-gesprek te beginnen met LBV:

00 31 6 83 56 17 54

Selecteer het telefoonnummer door deze lang aan te raken. Vervolgens kopieert u deze. Plak deze volgens weer door op uw telefoon naar Contacten > Nieuw te gaan.