Loon
Belasting
Verzekering

Vakbond LBV is specialist op het gebied van arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht, loon- en arbeidsvoorwaarden, belastingzaken, arbeidscontracten en -conflicten. LBV helpt iedereen, ongeacht leeftijd en/of inkomen. Heeft u een vraag? Bel, mail of app ons, de eerste vraag is geheel vrijblijvend!

Word
nu lid!
Eerste 6 maanden gratis!

Onze CAO's

Waar staat CAO voor?

In een CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) staan onder andere afspraken over je werktijden, vakantiedagen, verlof, beloningen, scholing en pensioenregeling . Een CAO geldt voor alle werknemers binnen een bedrijf of in een hele bedrijfstak.

 

In de wet is natuurlijk al van alles geregeld over je arbeidsvoorwaarden, maar afspraken in een CAO zijn vaak beter dan de minimale wettelijke regelingen. Daarnaast zijn er in CAO’s ook vaak extra’s opgenomen, die niet in de wet te vinden zijn, zoals afspraken over scholing. De afspraken in de CAO gelden in plaats van de wet.

 

Vakbonden onderhandelen voor werknemers met een werkgever of werkgeversorganisatie. Als lid van de LBV, krijg je de kans om mee te denken over jouw CAO én kun je tijdens een ledenvergadering jouw mening en ideeën voorleggen. De gewenste aanpassingen worden, als daarover overeenstemming wordt bereikt, in een nieuw CAO verwerkt. Voor het zover is wordt het bereikte akkoord eerst naar de leden teruggekoppeld. De leden kunnen hun stem uitbrengen en het akkoord goed- of afkeuren. Wordt het akkoord afgekeurd, dan wordt er opnieuw onderhandeld.

 

Wil je weten of jij ook onder een CAO valt? Vraag het aan je werkgever, bekijk je contract of neem contact ons op via mail of bel 010-4818011.