Loon
Belasting
Verzekering

Vakbond LBV is specialist op het gebied van arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht, loon- en arbeidsvoorwaarden, belastingzaken, arbeidscontracten en -conflicten. LBV helpt iedereen, ongeacht leeftijd en/of inkomen. Heeft u een vraag? Bel, mail of app ons, de eerste vraag is geheel vrijblijvend!

Word Lid
Tijdelijk met grote korting!

Werkkostenregeling verruimd

Vanaf 2020 is het voor werkgevers mogelijk om tot 2.000 euro meer onbelaste vergoedingen te geven aan hun werknemers. De werkkostenregeling, waarmee werkgevers bijvoorbeeld een kerstpakket of bedrijfsuitje kunnen geven, wordt verruimd. Dit wordt gedaan op zo’n manier dat kleine werkgevers relatief het meeste voordeel hebben. Dit heeft de ministerraad besloten op voordracht van staatssecretaris Menno Snel van Financiën.

 

Op dit moment mogen werkgevers tot 1,2 procent van het totale fiscale loon (loonsom van alle werknemers samen) onbelast vergoeden of verstrekken. Dit is de vrije ruimte. Daarbovenop kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen geven die zijn vrijgesteld, zoals reiskosten, een telefoon of opleidingskosten.

 

PERCENTAGE VERRUIMD NAAR 1,7 PROCENT

Dit percentage wordt verhoogd van 1,2 naar 1,7 procent voor de eerste 400.000 euro van het totale fiscale loon. Dit betekent dat werkgevers bij een loonsom van 400.000 euro in de nieuwe situatie 6.800 euro onbelast beschikbaar kunnen stellen, in plaats van 4.800 euro nu. Boven de 400.000 euro blijft het percentage van 1,2 procent gelden. Vooral kleinere bedrijven hebben hier voordeel van. Daarnaast wordt tevens de vergoeding die de werkgever aan de werknemer geeft voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) toegevoegd aan de lijst van vrijstellingen.