lbv hielp mij met vragen over mijn cao

Onno, 38 jaar

Word
nu lid!
Ook voor ZZP'ers

Meer dan wettelijk

In de wet is natuurlijk al veel geregeld omtrent algemene arbeidsvoorwaarden, maar in een CAO staan vaak betere afspraken dan de minimale wettelijke regelingen. Daarnaast zijn er in CAO’s vaak extra’s opgenomen die niet in de wet te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over scholing, of extra vakantiedagen. De afspraken in de CAO gelden in plaats van de wet. Uiteraard mogen deze afspraken nooit slechter zijn dat de wettelijke regelingen.

Basis is belangrijk

Eerlijke afspraken die recht doen aan alle partijen, die horen thuis in een CAO. Daar maken wij ons hard voor, met CAO’s op maat. Wij zijn de enige Nederlandse vakbond die eerst bekijkt wat werkgever en werknemers bindt. Overeenkomst is de basis, en vanuit daar gaan we verder in gesprek over een CAO. Ben je benieuwd wat LBV als sociaal partner voor je branche of organisatie kan betekenen? Wil je weten hoe het zit met jouw CAO? Neem contact met ons op!

Jouw stem telt!

Jij weet als geen ander wat er op de werkvloer speelt. Daarom mag je als lid van LBV meebeslissen over de totstandkoming van collectieve arbeidsvoorwaarden. Lopen er CAO-onderhandelingen? Geef jouw voorstellen, ideeën, op- en aanmerkingen door in onze ledenvergadering. Een nieuwe CAO, met input van onze leden, wordt eerst voor goedkeuring aan je voorgelegd. Jouw stem is belangrijk, jouw stem telt.