Meld je bij LBV als je geen zorgbonus hebt ontvangen! - LBV | Meer dan een vakbond

Meld je bij LBV als je geen zorgbonus hebt ontvangen!

Nieuwsoverzicht

Het afgelopen jaar heeft de sector Zorg en Welzijn het zwaar gehad door de uitbraak van het coronavirus COVID-19. Om alle medewerkers in deze sector te belonen, heeft de overheid besloten om hun waardering uit te spreken door middel van het uitreiken van een zorgbonus van 1000 euro netto per persoon. Helaas hebben niet alle werk- en opdrachtgevers deze bonus voor hun medewerkers aangevraagd.

 

De bonus dient te worden aangevraagd door de werkgever of door de opdrachtgever (bijvoorbeeld voor ZZP’ers of uitzendkrachten). Ook geldt de bonus voor iedereen die daar maar enigszins recht op zou kunnen hebben. Denk hierbij dus niet alleen aan verpleging, maar ook aan werknemers in de technische dienst die snel alle afdelingen coronaproof hebben gemaakt.

 

Uit de signalen die LBV van haar leden ontvangt, blijkt dat er werkgevers zijn die voor niemand de bonus hebben aangevraagd. Er zijn ook werkgevers die geen bonus voor ZZP’ers en uitzendkrachten aanvragen, omdat dat ‘teveel gedoe’ zou zijn. Hier heeft LBV geen boodschap aan!

 

Ben je werkzaam in de zorg, voldoe je aan de voorwaarden en heb jij van je werkgever of opdrachtgever vernomen dat zij geen zorgbonus voor jou (gaan) aanvragen? Dan roept LBV jou op je te melden door te bellen naar: 088-266 3000.

 

De juristen van LBV zullen dan samen met jou beoordelen of de werkgever gedwongen kan worden tot het aanvragen en betalen van de zorgbonus.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info