Nieuwe regels voor kleine pensioenen - LBV | Meer dan een vakbond

Mijn huisbaas luisterde wel naar LBV

Anne, 21 jaar

Nieuwe regels voor kleine pensioenen

Nieuwsoverzicht

Per 1 januari 2019 veranderen de regels voor kleine en heel kleine pensioenen. Het gaat om pensioenbedragen van minder dan € 474,11 bruto per jaar.

De regels die per 1 januari 2019 gelden zijn:

Kleine pensioenen:

Bij kleine pensioenen gaat het om pensioenbedragen van meer dan € 2,- en minder dan € 474,11 bruto per jaar. Pensioenuitvoerders, zoals een pensioenfonds of verzekeraar, mogen kleine pensioenen niet meer afkopen. Dit betekent dat zij kleine pensioenbedragen niet mogen uitbetalen aan iemand die nog niet met pensioen is. Daarnaast kunnen pensioenuitvoerders kleine pensioenen voortaan samenvoegen. En onderbrengen bij de pensioenuitvoerder, waar iemand op dat moment zijn pensioen opbouwt. Zij kunnen het ook laten staan als klein pensioen.

 

Heel kleine pensioenen:

Bij heel kleine pensioenen gaat het om pensioenbedragen van maximaal € 2,- bruto per jaar. Heel kleine pensioenen komen te vervallen. Dit betekent dat pensioenuitvoerders deze pensioenbedragen niet meer hoeven uit te betalen.

 

Let op: 
Bent u het hier niet mee eens? Neem dan voor 1 januari 2019 contact op met de pensioenuitvoerders, waar u een heel klein pensioen heeft. En vraag wat de mogelijkheden zijn. Misschien kunnen zij het geld naar u overmaken of overdragen aan uw huidige pensioenuitvoerder.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info