Actie op 7 juni tegen de fusie van Optas & Aegon - LBV | Meer dan een vakbond

Actie op 7 juni tegen de fusie van Optas & Aegon

Nieuwsoverzicht

Zoals LBV al eerder meldde zijn de rechten en belangen van (ex)havenwerkers ernstig geschaad door de fusie tussen Optas en Aegon. Op vrijdag 7 juni is het tijd om met de eerste actie naar buiten te treden.

 

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft besloten de fusie tussen Optas en Aegon goed te keuren. Mevrouw Schoonderwoerd heeft samen met een aantal anderen bezwaar gemaakt tegen dit besluit. DNB is verplicht een beslissing nemen op het ingediende bezwaar. Echter weigert DNB inzage te geven in het besluit waarmee de fusie is goedgekeurd. Deze inzage is van belang om het bezwaar te onderbouwen. Schoonderwoerd heeft een kort geding aangespannen wat DNB veroordeeld een kopie van het besluit te geven. Op vrijdag 7 juni om 9:30 uur wordt deze zitting gehouden bij de rechtbank in Rotterdam.

 

Deze zitting is van belang voor de juridische procedure tegen Aegon. Daarom wordt op 7 juni de eerste actie georganiseerd. LBV nodigt je uit om mee te doen aan deze actie.

 

Om 8:30 uur verzamelt iedereen zich achter het Nieuwe Luxor op het Van der Vormplein. Er wordt gesproken en uitleg gegeven, om vervolgens in een optocht richting de rechtbank te vertrekken en de zitting bij te wonen. Kom dus allen en neem zoveel mogelijk (ex)havenwerkers mee! LBV is vrijdag 7 juni ook aanwezig bij de actie en de hoorzitting.

 

Wil je even je geheugen opfrissen met betrekking tot de juridische procedure tegen Aegon? Klik dan hier.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info