Interview Jasper 'Jeweet' Munro - LBV | Meer dan een vakbond

LBV ook voor ZZP

Je bent zelfstandig en ondernemend. Toch zijn er situaties waarin je een partij kunt gebruiken die opkomt voor jouw belangen. LBV is er voor werknemers én voor zzp’ers. We staan je professioneel bij met juridisch advies en ondersteunen je met financiële en belastingzaken, zoals omzetbelasting en de jaarrekening.

Word nu lid!

De ondernemende, goedlachse Rotterdammer met Schotse roots.

Word
nu lid!
Ook voor ZZP'ers

Hoi Jasper, tof dat je wilde langskomen. Kan je jezelf voorstellen?

Ik ben Jasper, 34 jaar en ik heb twee banen en daarnaast nog mijn eigen zaak. Bij allebei mijn banen werk ik als maatschappelijk werker. Ik ben onderdeel van de calamiteitendienst, een soort troubleshooter in de nachtelijke uren voor verslaafden en psychiatrische patiënten. Daarnaast heb ik ook mijn eigen bedrijf, YouKnow Events, waarmee ik evenementen en feesten organiseer. Daar werk ik onder andere samen met verschillende partijen om de Maassilo te vullen en organiseer ik iedere zaterdagavond een feestje voor studenten.

 

Dat klinkt als een druk bestaan. Wat moet je dan doen als je wordt opgeroepen?

Dan word ik gebeld en moet ik naar de situatie toe. Kan ik het zelf oplossen of is het een zwaarder probleem en moet ik de politie erbij halen? Dat zijn zaken van iemand die een sleutel vergeten is tot vechtpartijen. Maar gelukkig doe ik het nou al zo lang dat ik het wel makkelijk voor mezelf weet te maken.

 

Maak je ook wel eens heftige dingen mee?

Ja, ik heb zeker wel een aantal dingen meegemaakt die heftig waren. Zo heb ik bijvoorbeeld een cliënt dood gevonden op zijn kamer en ook verschillende geweldsdelicten meegemaakt. Ook heb ik een collega verloren na een incident, dat is wel heel heftig ja.

 

Oh jeetje, dat lijkt me mentaal zwaar werk.

Ik ben daar vrij luchtig in. Ik weet me ook goed af te sluiten van dit soort dingen en ik relativeer een hoop. Wanneer ik uitklok ben ik het bij wijze van spreken alweer vergeten. Ik probeer er dan ook niet emotioneel betrokken bij te raken en het gewoon als werk te zien. Je zou emotioneel betrokken kunnen zijn, maar dat type ben ik niet. Ik doe dit werk nu twaalf jaar en vroeger was het heftig. Toen waren gebruikers nog echt junks. In die tijd heb ik ook veel steekpartijen en verslaafden gezien. Tegenwoordig is er veel meer toezicht en verslaafden worden ook behandeld. Ze krijgen hun grammetje toegediend van de staat, zodat ze rustiger blijven.

 

Misschien is het dan ook maar goed dat je een eigen bedrijf hebt waar je iets totaal anders mee doet. Hoe ben je feesten gaan organiseren?

Het is begonnen als een hobby, maar uiteindelijk begon ik ook inkomsten te krijgen uit deze hobby. Toen ben ik naar de Kamer van Koophandel gestapt en heb ik me als ZZP’er ingeschreven. Zo organiseer ik onder andere tours naar Walibi Fright Nights, feesten in de Maassilo en op nog veel meer locaties door Rotterdam. Ik heb het ook zo voor mijzelf geregeld dat ik beide zaken met elkaar kan combineren. Natuurlijk moet ik de normale dingen doen in het ritme van mijn werk. Maar als ik ’s avonds niet opgeroepen wordt dan doe ik mijn rondes door Rotterdam en tegelijkertijd kan ik ook mijn social media in de gaten houden, posts inplannen en flyeren. Dat is ook iets wat mij uniek maakt ten opzichte van andere eventmanagers. Ik maak vaak even een praatje met mensen wanneer ik in de stad ben en ik ben dus zelf op de straat te vinden om mijn events te promoten. Waar andere eventmanagers het werk uitbesteden en zich maar af moeten vragen of het wel goed gebeurt doe ik het werk zelf. Dan sta ik zelf vol passie mensen aan te spreken, omdat het toch ook voor mijn eigen portemonnee is.

 

Als je moet kiezen, wat vind je het leukste werk: feesten organiseren of het maatschappelijk werk?

De feesten die ik organiseer, maar ik merk dat het te veel van me vraagt omdat het freelance is. Nu ik een kind heb, is het voor mij handig dat ik structuur heb. Ik weet hoeveel ik ga verdienen en ik weet wanneer ik vrij ben. Met het organiseren van evenementen heb je geen vrije tijd; mensen bellen je wanneer ze willen bellen, ze spreken je aan wanneer ze willen praten. Ook weet je niet wat je gaat verdienen. Soms stop je ergens heel veel tijd en energie in en gaat het niet eens door. Dan ontneem je tijd van belangrijke dingen in het leven en krijg je er geen beloning voor. Ik wil ook kunnenontspannen in mijn vrije tijd.

 

Mijn doel is om miljonair te worden en een goede vader te zijn voor mijn zoon. Maar al ben ik alleen het laatste, dan ben ik al tevreden.

 

Het lijkt me lastig om van iets wat je eerst hobbymatig deed je werk te maken. Waar ben je tegen aangelopen?

Toen ik ongeveer vier jaar geleden begon met YouKnow Events wist ik nog niks van belastingen. Ik wist geen moer van wat aftrekbaar is, belastingvoordelen en wat dat voor mij inhield. Ik snapte er helemaal niks van. Ik ben er gewoon ingestapt zonder vooronderzoek en als ik niet zou zijn wie ik ben, dan was het echt helemaal fout gelopen. Het is dat ik heel veel hulp vraag wanneer ik iets niet weet, dat is de enige manier waarop ik iets in mijn hersenen kan stampen. Gelukkig heb ik daarin met LBV een partij gevonden die mij uitstekend ondersteunt bij dit soort zaken. Tegenwoordig ben ik zelfs een erkend stagebedrijf.

 

Met al je zaken voor belastingen ben je uiteindelijk bij LBV terecht gekomen. Hoe bevalt dat?

Super man, en dan ben ik echt serieus. Het voelt als een stukje zekerheid, ruggengraat. Ik merk dat LBV echt dat stukje moeite doet en dat vind ik cool. Het is iets dat niet iedere organisatie doet voor zijn leden. LBV kijkt er serieus naar zonder dat er allemaal extra kosten bij komen. Ik word geholpen op de manier waarop ik geholpen wil worden, dat is heel fijn.

 

Goed om te horen, dan heb ik nog één laatste vraag. Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

Die vraag krijg ik de laatste tijd vaker, ik hoop levend haha. Dat gaat wel lukken denk ik. Ik ben nog steeds die hardwerkende jongen die ik was, en dat zal ik ook blijven. Ik wil en ik ga, ik zal en ik moet. Mijn doel is om miljonair te worden en een goede vader te zijn voor mijn zoon. Maar al ben ik alleen het laatste, dan ben ik al tevreden.

Meer dan een vakbond

Meer dan een vakbond

Dat is onze belofte. Maar wat is meer? En heb jij als er ZZP'er aan? We helpen je met dat wat jij nodig hebt, samen staan we sterk! Kies voor de kracht van LBV voor zzp.

Word lid!

Word lid!

Wij helpen je met je omzetbelasting, financiële administratie, boekhouding en jaarraportage. Dit alles bovenop de diensten in het basispakket. Klik hier om je aan te melden als nieuwste lid van LBV!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info