Voor uitzendkrachten - LBV | Meer dan een vakbond

Welkom

Word
nu lid!
Ook voor ZZP'ers

LBV sluit al sinds 1994 de cao in de uitzendsector. De huidige cao heeft een looptijd tot 1 oktober 2021. De onderhandelingen voor de nieuwe cao zijn van start gegaan. Speciaal voor uitzendkrachten die lid willen worden, heeft LBV een kennismakingsactie voor het lidmaatschap.

 

 

NIEUWE CAO

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de CAO voor Uitzendkrachten in samenspraak met de ABU en NBBU voor een korte periode (lees: van 1 juni tot 1 oktober 2021) is verlengd. Hier is voor gekozen, omdat LBV, andere vakbonden en de ABU en NBBU er niet uitkwamen om voor 1 juni een nieuwe cao te sluiten. LBV wil de positie van uitzendwerk aanzienlijk verbeteren. Daarbij past het bieden van meer zekerheid, beloning en perspectief van uitzendkrachten door het sluiten van de cao. De verlenging was in de ogen van LBV noodzakelijk om de continuïteit van de sector in samenhang met de werkgelegenheid te waarborgen. De 4 maanden waarin de cao ongewijzigd doorloopt, wordt door LBV benut om de onderhandelingen zo spoedig mogelijk af te ronden zodat er per 1 oktober 2021 een nieuwe meerjarige CAO voor Uitzendkrachten gereed is.

 

ONDERHANDELAARS 

Graag stellen wij de CAO-onderhandelaars die betrokken zijn bij de CAO voor Uitzendkrachten aan je voor.

 

Ilse Hanenberg

Mijn juridisch inzicht zal ik als onderhandelaar ten volle inzetten om de positie van de uitzendkracht te verbeteren.

 

Ger IJzermans

Ik zet mij als onderhandelaar in de uitzendsector al vanaf 1994 in om de rechtspositie, de beloning en het pensioen van uitzendkrachten te verbeteren. 

 

Sherisse Wongsoredjo

Het is mijn doel steeds weer de beste werkcondities te creëren voor jouw intrinsieke motivatie en flexibiliteit in jouw werk.

 

Marco Stavinga 

Ik zet mij als onderhandelaar al vele jaren actief in voor de belangen van uitzendkrachten. Dat doe ik niet alleen om de arbeidsvoorwaarden van uitzendkrachten te verbeteren, maar ook alles wat daaromheen gebeurt, zoals scholing, duurzame inzetbaarheid én handhaving en naleving van de CAO voor Uitzendkrachten.

 

BEPAAL MEE! WIJ HEBBEN JOU NODIG 

Wil jij ook meepraten en meebeslissen over aanpassingen, toevoegingen en veranderingen van jouw nieuwe cao? Als lid kun je jouw input mailen naar cao@lbv.nl! Alle inzendingen zullen worden behandeld aan de onderhandelingstafel. Uiteraard zal een nog te bereiken akkoord voor een nieuwe meerjarige CAO voor Uitzendkrachten met ingang van 1 oktober 2021 vóóraf ter instemming en goedkeuring worden voorgelegd aan de leden van LBV. De stemmen van de leden van LBV zijn immers bepalend!

 

OVER LBV

LBV biedt jou zowel collectieve als individuele belangenbehartiging.

 

Bij collectieve belangenbehartiging gebruiken we onze kennis en ervaring om een omgeving te creëren waarin werknemers goede arbeidsvoorwaarden en (arbeids)omstandigheden hebben. Dit doen wij door het sluiten van jouw cao, waarbij jij mag meepraten en stemmen over de nog te maken en de gemaakte afspraken. Als lid van LBV heb jij dus stemrecht en mag je meebepalen welke afspraken er in de CAO voor Uitzendkrachten worden vastgelegd.

 

Onder de individuele belangenbehartiging valt juridische ondersteuning bij kwesties die te maken hebben met arbeidsrecht, consumentenrecht, huur- en woonrecht, fiscaalrecht en sociaal verzekeringsrecht.

 

Meer weten over LBV? Klik hier.

 

LIDMAATSCHAP BIJ LBV

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog ergens vragen over hebben of wil je ergens anders over van gedachten wisselen? Dan staat het je vrij om de eerste vraag kosteloos te stellen aan een sterk team met ervaren juridische specialisten. We stropen enthousiast de mouwen voor je op en komen op voor jouw rechten.

 

KENNISMAKINGSACTIE ABU & NBBU 

Ben jij benieuwd wat LBV voor jou kan betekenen? Dan heb je geluk. Door gebruik te maken van de kennismakingsactie krijg je toegang tot de diensten van LBV, zoals onder andere meepraten en stemrecht met betrekking tot de CAO voor Uitzendkrachten, met in het eerste lidmaatschapsjaar maar liefst 50% korting!

 

Word nu lid!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info