SAVG - LBV | Meer dan een vakbond

Speciaal voor de sector SAVG

Word
nu lid!
Ook voor ZZP'ers

LBV en werkgeversorganisatie OnderhoudNL sluiten sinds 2016 de CAO voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf. De huidige CAO heeft een looptijd van 1 oktober 2021 tot en met 31 oktober 2025. Kijk hieronder voor belangrijke informatie. Speciaal voor de werknemers in de Schilders-, Afwerkings-,  Vastgoedonderhoud-  en Glaszetbedrijvenbranche die lid willen worden, heeft LBV een kennismakingsactie voor het lidmaatschap.

 

 

OVER LBV

LBV biedt jou zowel collectieve als individuele belangenbehartiging.

 

Bij de collectieve belangenbehartiging gebruiken we onze kennis en ervaring om een omgeving te creëren waarin werknemers goede arbeidsvoorwaarden en (arbeids)omstandigheden hebben. Dit doen wij door het sluiten van jouw CAO, waarbij jij mag stemmen over de nog te maken en de gemaakte afspraken. Als lid van LBV heb jij dus stemrecht en mag je meebepalen welke afspraken er in de CAO voor het Schilder-, Afwerkings-,  Vastgoedonderhoud-  en Glaszetbedrijf worden vastgelegd.

 

Onder de individuele belangenbehartiging valt juridische ondersteuning bij kwesties die te maken hebben met arbeidsrecht, consumentenrecht, huur- en woonrecht, fiscaalrecht en sociaal verzekeringsrecht.

 

Wil je meer weten over LBV? Klik hier.

 

ONDERHANDELAARS

Graag stellen wij de CAO-onderhandelaars die betrokken zijn bij de CAO voor het Schilders-, Afwerkings-,  Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf aan je voor.

 

Cher Grijt

Bij LBV geloven we in de kracht van detail en diversiteit in elke professie. Ons doel is het creëren van een werkomgeving waarin elke vaardigheid wordt gewaardeerd en elke stem wordt gehoord, wat bijdraagt aan een sterkere en rechtvaardigere arbeidsmarkt voor iedereen.

 

Marco Stavinga

Met het sluiten van een CAO maak je een boekje met spelregels waaraan de werkgever en de werknemers zich dienen te houden. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.

 

Voor al je vragen betreffende de CAO of de sector kun je bij zowel Cher als Marco terecht.

 

HIGHLIGHTS VAN DE CAO

In de arbeidsvoorwaarden CAO maken we afspraken over allerlei loon- en arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Arbeidstijden en overwerk
 • Vakantie, feestdagen en verlof
 • Onwerkbaar weer en vorst
 • Scholing en opleiding
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Loonafspraken, toeslagen en vergoedingen
 • Een nieuwe pensioenregeling
 • Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)
 • Generatiepact

 

STICHTING USAG

LBV en werkgeversorganisatie OnderhoudNL hebben naast de CAO voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (arbeidsvoorwaarden),  tevens de Stichting Uitvoeringsregelingen voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (Stichting USAG) opgericht, met ook een eigen CAO. Stichting USAG heeft als doel het financieren, subsidiëren en ontwikkelen van activiteiten die gericht zijn op:

 • Het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers door middel van een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO), ook wel genoemd: Gezondheids- en Bodycheck (GBC), een loopbaancheck en adviesgesprek én vitaliteitstrajecten zoals een voedingsadvies of een cursus stoppen met roken.
 • Een betere naleving en handhaving van de CAO voor het Schilders-, Afwerkings-,  Vastgoedonderhoud-  en Glaszetbedrijf.
 • Het bieden van een collectieve ongevallenverzekering.
 • Het organiseren van scholing middels het leerplatform: Mijnvakmijnontwikkeling.
 • Het bieden van organisatieverlof.

 

LIDMAATSCHAP BIJ LBV

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog ergens vragen over hebben of wil je ergens anders over van gedachten wisselen? Dan staat het je vrij om de eerste vraag kosteloos te stellen aan een sterk team met ervaren juridische specialisten. We stropen enthousiast de mouwen voor je op en komen op voor jouw rechten. Ben je lid van LBV, dan heb je recht op de maximale ondersteuning die wij kunnen bieden bij zaken die te maken hebben met arbeidsrecht, belastingaangiften en uitkeringen. Lijkt je hulp bij consumentenrecht en huur- en woonrecht ook ideaal? Maak dan gebruik van het Pluspakket!

 

KENNISMAKINGSACTIE SAVG

Wil jij ook meepraten en meebeslissen over aanpassingen, toevoegingen en veranderingen van jouw nieuwe CAO? Wil je daarnaast ook direct geholpen worden bij jouw vragen over deze CAO, jouw contract, belastingaangiften of jouw pensioen? Ben jij benieuwd wat LBV nog meer voor jou kan betekenen? Dan heb je geluk. Door gebruik te maken van de kennismakingsactie krijg je toegang tot de diensten van LBV zoals onder andere de belastingservice met het eerste jaar maar liefst 50% korting!

 

Word nu lid!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info