Ben je student en ga je op kamers? - LBV | Meer dan een vakbond

Ben je student en ga je op kamers?

Nieuwsoverzicht

Als je op jezelf gaat kom je er vaak pijnlijk snel achter dat je meer moet betalen dan toen je nog thuis woonde. Heb je geluk, dan springen je ouders bij. Maar met een beetje pech kan een financiële tegenvaller alsnog een flinke klap uitdelen. Wees daarom verstandig en sluit de juiste verzekeringen af. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

 

Inboedelverzekering

Studieboeken alleen al zijn een vermogen waard. Als je hierbij de waarde van je laptop, kleding en meubilair bij optelt dan wordt vervangen een duur grapje. Hier kun je je tegen verzekeren via een inboedelverzekering. Je krijgt dan bij brand, diefstal of waterschade een vergoeding. De meeste aanbieders van inboedelverzekeringen eisen dat je een slot op je eigen kamerdeur hebt, om de kans op diefstal te verkleinen. Let er dus op of dit een eis is voordat je een verzekering afsluit. Ook gelden voor je smartphone vaak net even andere voorwaarden dan voor de rest van je inboedel.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij bij anderen veroorzaakt. Het kost je slechts een paar euro per maand en je bent verzekerd tot een schadebedrag van ongeveer een miljoen. Als je ouders een aansprakelijkheidsverzekering hebben, kunnen ze je meeverzekeren. Ook als je op jezelf woont. Eis is wel dat je studeert en niet getrouwd bent. Als je eenmaal de rijpe leeftijd van 27 jaar bereikt, moet je wel echt zelf op zoek naar een eigen verzekering.

 

Reis- en annuleringsverzekering

Een reisverzekering is handig als je je bagage kwijt raakt op vakantie. Ook wanneer je dure camera gestolen wordt of je smartphone schade oploopt is dit een goede financiële pleister. Moet je door ziekte je trip cancelen? Reisorganisaties betalen niet graag uit, verzeker jezelf hier tegen met een annuleringsverzekering. Deze beschermt je ook als je halverwege een vakantie onverwachts naar huis moet. Zolang je nog studeert en nog geen 27 jaar bent, kunnen je ouders je ook meeverzekeren via hun reis- en annuleringsverzekering.

 

Rechtsbijstandsverzekering (Of lid worden bij LBV!)

Deze verzekering is relatief duur, vaak een paar tientjes per maand. Als je echter ruzie krijgt met je huisbaas, je geen geld krijgt van je baas tijdens je zomerbaantje of je raakt betrokken bij een ongeval, kan deze verzekering van pas komen. Je kunt namelijk aanspraak maken op juridische hulp. Als je dit zelf moet regelen en betalen, is het een ingewikkeld en duur verhaal. Voor een tientje per maand kan je dit ook door ons laten regelen. Met een team van juridische professionals staat LBV ook voor jou klaar om dit allemaal voor je uit te zoeken en je juridische geschillen tot een goed einde te brengen. Ben je lid met het hele gezin? Dan betaalt alleen het gezinshoofd € 10 per maand en kan iedereen van het gezin gebruik maken van het LBV Pluspakket.

 

Meer weten? Je kan ons bereiken via 088 - 266 3000, élke dag van 9.00 tot 17.00 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info