Bestuur aan het werk - LBV | Meer dan een vakbond

Bestuur aan het werk

Nieuwsoverzicht

Het besturen van de LBV is geen sinecure. Zeker niet in deze turbulente tijden waarin de economie schommelt en uitdagingen zich bijna dagelijks aandienen. Als secretaris van LBV heb ik dat aan den lijve ondervonden. In deze blog geef ik een inkijkje in mijn ervaringen, de werking van ons bestuur en wat ons te wachten staat.

 

  1. Het Hart van LBV: In ons bestuur draait alles om beleid en betrokkenheid. We stellen samen het beleid vast en zorgen voor de uitvoering ervan. Denk aan onderwerpen als loononderhandelingen. Regelmatig zitten we bij elkaar om alles door te spreken.
  2. Mijn dagelijkse strijd: Als onderdeel van het dagelijks bestuur, samen met de voorzitter en de penningmeester, sta ik middenin de dagelijkse uitdagingen. Het is niet altijd eenvoudig. Elke dag brengt zijn eigen set aan taken en uitdagingen met zich mee, en eerlijk gezegd vind ik het soms behoorlijk lastig.
  3. Openheid en De Algemene Vergadering (AV): Jaarlijks leggen we verantwoording af in de AV. Een hoogtepunt (en soms ook een stresspunt) van het jaar. Dit jaar zijn we begonnen met een nieuwe traditie: tweemaal een AV. In het voorjaar pakten we de serieuze zaken aan, en op 28 oktober 2023 kijken we luchtiger vooruit en bespreken we de begroting voor 2024.
  4. Balanceren met Financiën: De financiën vormen een constante zorg. In deze tijden moet elk dubbeltje omgedraaid worden. Jaarlijks stellen we een begroting op, die de AV vervolgens beoordeelt. Gelukkig kunnen we zeggen dat LBV er financieel gezond voor staat, maar als secretaris lig ik hier toch regelmatig wakker van.
  5. Bijblijven met Veranderingen: Wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Het is mijn taak om alert te blijven en ons beleid hierop aan te passen. Een taak die zowel boeiend als complex is.

Ter afsluiting wil ik zeggen: het besturen van de LBV is een prachtige uitdaging. Een die ik met beide handen heb aangegrepen, al zijn er momenten dat ik mijn handen vol heb. Maar zonder onze actieve leden zou dit alles onmogelijk zijn. Jullie betrokkenheid is de motor achter onze vereniging.

M. (Marco) Stavinga

Sectretaris

 

Vakbond LBV 

Elke dag bereikbaar 9.00 – 17.00 uur

Strevelsweg 700/612

3083 AS Rotterdam

088-2663000

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info