Bijdragen aan wereldwijde duurzaamheid via een online zoekmachine - LBV | Meer dan een vakbond

Bijdragen aan wereldwijde duurzaamheid via een online zoekmachine

Auteur: Cees IJzermans

Nieuwsoverzicht

In mijn blog(s) wil ik het voornamelijk hebben over onderwerpen zoals duurzaamheid, financieel gedrag, groen investeren, en andere financiële zaken waarmee we persoonlijk, gezamenlijk of onze natuur wat aan zou kunnen hebben. Debetkaarten en creditkaarten, de meeste volwassen mensen in Nederland bezitten ze. Het gemak wat eraan wordt ondervonden is uit onze huidige maatschappij niet meer weg te denken. Alleen al het praktisch gemak als je veel reist of onderweg bent, het geeft wereldwijd voor mensen een verhoogde financiële zekerheid. De switch naar het uitbannen van contant geld heeft een extra zetje gekregen door de corona situatie waar we nu in zitten. Naast de verhoogde interesse in cryptomunten, zal de trend van online bankieren alleen maar doorzetten. Het combineren van deze ontwikkelingen in de financiële industrie met duurzame oplossingen, ben ik zelf erg fan van.

 

 

Laat ik beginnen bij Ecosia; dit is een zoekmachine waarbij een deel (80%+) van de opbrengsten naar de herplanting van de aarde gaat. Dit doen zij samen met partners die in verschillende delen van de wereld een diversiteit aan bomen planten. In David Attenborough’s ‘a life on our planet’ (Netflix) is het helaas duidelijk. De aarde heeft haar bomen nodig om gezond te zijn. Daarnaast hebben wij bomen nodig om gezond te zijn. We moeten weer gaan beseffen dat de samenwerking tussen mens en natuur een spel van balans is, willen we deze generatie en volgende generaties van een goede thuisplaneet gaan voorzien. Persoonlijk ben ik van mening dat elke kleine beslissing hierbij helpt. De winsten die normaal door jou genereerd worden, door zoekmachines zoals Google of Bing, kan je makkelijk omzetten in natuurlijke goodwill. Zorg ervoor dat je standaard zoekmachine (thuis, en op je werk) www.ecosia.org wordt en geniet van het laten planten van een boom voor ongeveer 45 zoekopdrachten. 

Oorspronkelijk onder een andere naam, is MasterCard in de jaren 60 begonnen. Nu bijna 60 jaar later introduceren ze samen met TreeCard en Ecosia.org een nieuwe debet kaart. TreeCard is een houten debet kaart waarbij de ‘interchange’ fee gedoneerd wordt aan Ecosia en alle partners die helpen bij deze initiatieven. Dit is een fee die betaald wordt door iedereen die debet betalingen mogelijk maakt, zoals een winkelier in de winkel of online. Daarnaast ontwikkelen ze een app waarbij je je uitgaven patroon en de status van jouw persoonlijke impact op de herplanting kan inzien. Voor ongeveer elke US$ 60 die je uitgeeft wordt er door jou een boom geplant. Het is nu alleen nog wachten op wanneer ze live gaan. Zoals ze het zelf simpel zeggen: “TreeCard will be the free debit card that reforests the planet with every payment you make.”

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info