De voorwaarden en uitzonderingen voor de kinderopvangtoeslag - LBV | Meer dan een vakbond

De voorwaarden en uitzonderingen voor de kinderopvangtoeslag

Nieuwsoverzicht

Niet iedereen heeft recht op de kinderopvangtoeslag (KOT). Kijk voor jouw aanvraag dus goed wat de voorwaarden en uitzonderingen zijn! Hieronder de belangrijkste overwegingen die gaan over de KOT.

 

  • Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van de opvang wanneer je werkt en niet op je kinderen kan passen. Om kinderopvangtoeslag te kunnen ontvangen, moet je werken en hierover belasting betalen of je moet een erkende opleiding volgen.

 

  • Als je een toeslagpartner hebt, moet je allebei werken. Of je werkt en je toeslagpartner volgt een opleiding, inburgeringscursus of een traject naar werk. Daarnaast moet je kind op hetzelfde adres wonen en ingeschreven staan bij de gemeente. 

 

  • Indien je co-ouder bent, geldt dat je kind ten minste drie hele dagen per week bij jou en drie hele dagen bij je ex woont of één week bij jou en één week bij je ex. Je ontvangt kinderopvangtoeslag over de opvanguren die je zelf betaalt of als jullie beide de opvangkosten betalen, ontvangt ieder een eigen deel toeslag. Je kind moet ook naar een geregistreerde opvang gaan om kinderopvangtoeslag te kunnen ontvangen.

 

  • Een andere belangrijke voorwaarde is dat je zelf een deel van de kosten van de opvang betaalt. Dit is de verplichte eigen bijdrage. Dit moet je namelijk met bankafschriften kunnen aantonen als hierom gevraagd wordt.

 

Voor informatie in jouw specifieke situatie zijn wij bereikbaar via 088 - 266 3000

Ben je nog geen lid? Dan is de eerste vraag gratis! Laat je informeren.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info