Die schutting van de buren... - LBV | Meer dan een vakbond

Die schutting van de buren...

Nieuwsoverzicht

In deze blogs schrijf ik graag over mijn ervaringen in de praktijk. Meestal zijn dit zaken waarin een aanzienlijk financieel belang speelt. Dat was in deze zaak niet het geval. Het betrof in deze zaak juist het maatschappelijke en emotionele aspect, zoals dan uitgedrukt in normale woorden, kost het probleem erg veel energie en geeft het veel frustraties.

 

Een lid van LBV kwam samen met zijn zoon bij mij langs om te bespreken wat er nu allemaal aan de hand was. In dit geval waren er ernstige problemen met de buren. Ons lid woont al jaren naar tevredenheid in dit huis en heeft voorheen altijd goed contact gehad met zijn buren. Hij heeft een hele mooie tuin aangelegd waarin hij veel druivenplanten tussen de afscheidingen heeft laten groeien, deze druivenoogst deelt hij met de andere bewoners van de straat en hij haalt hier veel plezier uit. Dit plezier wordt hem geheel ontnomen wanneer hij op een dag ziet dat de nieuwe buurvrouw geknipt heeft aan zijn druivenstruiken die op de afscheiding tussen de buurvrouw en ons lid groeien.

 

Wanneer hij bij de buurvrouw navraag doet ontkent ze en is ze heel onaardig. Vervolgens hangt de nieuwe buurvrouw camera’s op aan haar huis. Met deze camera’s houdt ze de buurman, (ons lid) in de gaten. Het ophangen van een camera is niet verboden. Ik heb aangegeven dat de buren alleen dat deel mogen filmen dat nodig is om hun huis te beveiligen. Camera’s mogen niet worden gebruikt om de buren te bespioneren. In deze periode worden de mooie druivenplanten aan de kant van de buurvrouw plotseling ziek. Ons lid verdenkt de buurvrouw ervan dat ze de planten vergiftigd heeft en de spanningen lopen daardoor op.

 

Het lid besluit maatregelen te treffen en plaatst zelf ook camera’s. Omdat hij zich nog steeds bekeken voelt door de camera’s plaatst hij na instemming van de buurvrouw een schutting. Door het plaatsen van de schutting kunnen de camera’s van de buurvrouw niet meer in zijn tuin kijken. Tijdens het plaatsen ontstaat er een schermutseling waarbij zelfs de politie moet langskomen om de rust te herstellen.

 

Nadat de schutting geplaatst is geeft de buurvrouw bij de gemeente aan dat deze niet aan de gemeentelijke vereisten voldoet. De gemeente stuurt vervolgens een brief naar ons lid en hij komt met deze beslissing naar mij en geeft aan dat hij het absoluut niet eens is met deze beslissing. Met emotie vertelt hij dat deze schutting juist veel rust bracht en dat het heel oneerlijk voelt dat deze nu weer weggehaald moet worden. De buurvrouw had immers eerst ingestemd en u ineens was ze van gedachten veranderd, dat is echt pestgedrag! Ik heb het verhaal uitgebreid besproken en alle relevante informatie verzameld.

 

Om aan deze ’’rijdende rechter’’ casus een einde te maken heb ik bezwaar ingesteld bij de gemeente. In dit bezwaar heb ik een uitgebreide situatieschets opgenomen en het lid heeft op mijn verzoek andere te hoge schuttingen gefotografeerd in de wijk zodat deze als bewijs in het bezwaar konden worden opgenomen. Verder was in ons voordeel dat tijdens het bezoek van iemand van de woningcorporatie de toezegging was gedaan dat de schutting op deze wijze geplaatst mag worden. Al deze informatie in ogenschouw nemend heb ik een bezwaarschrift opgesteld waarin ik alle redenen heb opgegeven waarom het besluit onrechtmatig was, en dit vervolgens in een mooi juridisch betoog gegoten.

 

Al op korte termijn kreeg ik een reactie op het bezwaar. De gemeente was het met mijn betoog eens en het bezwaar was gegrond verklaart, we hebben gelijk gekregen. Dit heeft tot gevolg dat de schutting mag blijven staan! Dit nieuws werd met veel blijdschap ontvangen. Als waardering is er een taart bij LBV bezorgd waarvan het hele team genoten heeft. Ik ben blij en trots dat door mijn hulp deze mensen de schutting hebben mogen laten staan en dat daardoor de problemen met de buurvrouw verminderd zijn en het nu rustig is.   

 

mr. J.E.S. (Ilse) Hanenberg

 

HULP NODIG? BEL GERUST OF LOOP GEWOON EENS BIJ ONS BINNEN. DE KOFFIE STAAT KLAAR!

LBV (maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur geopend)

Strevelsweg 700/612

3083 AS Rotterdam

088-2663000

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info