Een strijdbaar 2021 - LBV | Meer dan een vakbond

Een strijdbaar 2021

Auteur: Ger IJzermans

Nieuwsoverzicht

Het coronavirus COVID-19 zorgde met ruim 11.000 sterfgevallen in Nederland en met 1,8 miljoen sterfgevallen wereldwijd ervoor dat 2020 voor altijd als een ongekend triest en bizar jaar in de boeken komt te staan. Wat in elk opzicht in principe begon als een jaar vol mooie verwachtingen en met heel veel potentie, eindigde als een jaar zoals we dat nog nooit eerder hebben meegemaakt. Voor de ene treurig, voor de ander eenzaam, maar ook ellendig en onwerkelijk. Misschien is 2020  een jaar geworden dat we snel wíllen vergeten. Maar dan doen we 2020 toch geen recht. Het was zeker geen gemakkelijk jaar maar de saamhorigheid en veerkracht was groter dan ooit. Gelukkig lag de focus vooral op wat wel kan en niet op wat niet mogelijk is. Dat hoop ik ook te zien in 2021!

 

Er zijn (gelukkig) miljarden extra uitgegeven door de overheid zodat werknemers hun loon konden behouden, de voedselbanken open bleven en kinderen via een laptop onderwijs konden blijven volgen. Het laat iets zien van hoe het ook kan. Maar er was dit jaar ook nadrukkelijk een heel andere, lelijke kant van de overheid te zien. In de toeslagenaffaire zijn mensen door de belastingdienst enorm gedupeerd. Ook leden van LBV. Een heel groot drama. Te vaak blijken regels belangrijker dan mensen. En dat moet stoppen.

 

Afgelopen jaar had ook het jaar moeten worden van de grootschalige evenementen, zoals het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. Jammer genoeg gooide het coronavirus COVID-19 roet in het eten. We kregen in de plaats daarvan te maken met een anderhalvemetersamenleving, we werden gedwongen om het “normale” leven los te laten en kregen te maken met een heleboel onzekerheid. Dat gold ook voor het bestuur en het werkteam van LBV. Ondanks de maatregelen van de overheid en het feit dat het toch vreemd was om ons te moeten aanpassen aan COVID-19, die ons het normaal zo vrije Nederland flink beperkte in haar doen en laten, is 2020 in ieder geval voor LBV een redelijk jaar is geweest. Een forse ledenwinst van maar liefst 9,3 procent is daar onder meer het positieve resultaat van.

 

Hoe kunnen wij, met alle maatregelen van de overheid, ons werk nog goed blijven doen op anderhalvemeter afstand? Een overheid die (on)bewust heel veel verdeeldheid heeft veroorzaakt! En hoe moesten wij omgaan met de angst om zelf besmet te raken met het virus tijdens ons werk? Ondanks dit soort vragen waar niet altijd een goed antwoord op te geven is, heeft LBV zich het afgelopen jaar onverminderd ingezet om uw belangen op zowel individueel als collectief terrein te behartigen. En dat zullen we, ongeacht de omstandigheden in 2021, ook blijven doen. Laat het ons gewoon weten als we iets voor je kunnen doen! LBV blijft voor je klaarstaan!

 

Mede namens het bestuur en werkteam van LBV wens ik iedereen in deze moeilijke tijd een strijdbaar 2021 toe. Blijf gezond!

 

Met vriendelijke groet,

 

G.A.M. (Ger) IJzermans

voorzitter LBV

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info