Een update over Optas-pensioenen: stand van zaken en toekomstige acties - LBV | Meer dan een vakbond

Een update over Optas-pensioenen: stand van zaken en toekomstige acties

Nieuwsoverzicht

Het is tijd voor een update over de recente ontwikkelingen met betrekking tot de Optas-pensioenen. Hieronder is een samenvatting opgenomen van belangrijke gebeurtenissen en lopende acties:

 

1. Afwijzing van de vordering tot vernietiging van de fusie door Hof Den Haag

Op 9 april 2024 heeft het Hof Den Haag uitspraak gedaan in het hoger beroep tegen de fusie tussen Optas en Aegon. Helaas zijn onze vorderingen tot vernietiging van de fusie afgewezen. Dit betekent dat de fusie tussen Optas en Aegon voorlopig standhoudt. We zijn van mening dat Aegon zich onrechtmatig de behaalde winst van 2,5 miljard euro van Optas heeft toegeëigend, geld dat volgens ons toebehoort aan de Optas-verzekerden. We zullen nu onderzoeken of het mogelijk is om tegen deze uitspraak in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

 

2. Indexeringsdagvaarding tegen Aegon

Ondanks deze tegenslag, is er ook goed nieuws. In oktober 2023 is namens een aantal Optas-verzekerden Aegon gedagvaard om hun pensioenen met terugwerkende kracht te indexeren en beleggingsschade te vergoeden. Momenteel ligt de zaak bij de rechtbank Den Haag, waar Aegon onze stellingen betwist. We verwachten dat de zitting na de zomervakantie zal plaatsvinden.

 

3. Intrekking hoger beroep door Aegon en FNV Havens

In februari hebben Aegon en FNV Havens hun hoger beroep tegen de vernietiging van de instemming van De Nederlandsche Bank (DNB) met de fusie ingetrokken. Dit kwam nadat de Rechtbank Rotterdam vorig jaar de instemming van DNB met de fusie ongeldig verklaarde vanwege onrechtmatigheden. Hoewel de exacte inhoud van het akkoord tussen Aegon en FNV Havens over de beleggingsschade niet bekend is, lijkt hiermee vooruitgang te zijn geboekt.

 

LBV blijft zich inzetten voor de belangen van de Optas-verzekerden en zullen jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

mr. J.E.S. (Ilse) Hanenberg

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info