Gedupeerden door foute herbeoordelingen van UWV - LBV | Meer dan een vakbond

Gedupeerden door foute herbeoordelingen van UWV

Nieuwsoverzicht

Tot nu toe zijn ongeveer 175 mensen de dupe geworden van fouten die gemaakt zijn door UWV bij herbeoordelingen van arbeidsongeschiktheid. Deze 175 gevallen zijn bekend omdat zij melding hebben gemaakt, maar naar schatting zijn er nog zo een 2100 mensen die ook te maken hebben gehad met deze foutieve keuringen.

 

Het gaat om een groep die van 2006 tot en met 2010 een WIA-uitkering ontvingen en daarna op miraculeuze wijze intern bij UWV van de radar zijn verdwenen. Volgens het UWV heeft deze groep om deze reden jarenlang niet gehad waar zij recht op hadden. Deze beslissingen hebben een grote impact gehad op de groep, zowel financieel als emotioneel. Ook is de afstand tussen de gedupeerden en de arbeidsmarkt enorm groot geworden.

 

Het UWV heeft de (mogelijk) 2100 gedupeerden een brief verstuurd waarin staat dat zij zich kunnen melden. Heb jij zo een brief ontvangen en behoor jij mogelijk tot de gedupeerden? Dan kun je je melden bij LBV! Onze juridische experts gaan voor je aan de slag en bieden jou ondersteuning tijdens de procedure.

 

Je kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar lbv@lbv.nl of te bellen naar 088 – 266 3000.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info