Heeft het niet kunnen solliciteren tijdens de coronacrisis gevolgen voor jouw WW-uitkering? - LBV | Meer dan een vakbond

Heeft het niet kunnen solliciteren tijdens de coronacrisis gevolgen voor jouw WW-uitkering?

Nieuwsoverzicht

Mensen met een WW-uitkering hebben sollicitatieplicht. Maar wat als je moet solliciteren tijdens de coronacrisis? Het UWV meldt dat zij in deze tijden coulant zijn. Een geruststelling voor de ruim 240.000 mensen in Nederland met een WW-uitkering.

 

Mensen die een WW-uitkering hebben zijn verplicht om vier keer per vier weken te solliciteren. Helaas zijn de gevolgen van de coronacrisis goed te merken op de arbeidsmarkt. Hierdoor ervaren mensen meer moeilijkheden met solliciteren. In sommige branches zijn bijvoorbeeld weinig tot geen vacatures beschikbaar en mensen hebben op dit moment niet alle mogelijkheden om naar locaties te reizen (omdat werknemers niet op kantoor aanwezig zijn bijvoorbeeld). Het UWV meldt dat zij begrip hebben voor deze ‘abnormale’ omstandigheden en de moeilijkheden die daarmee gepaard gaan.

 

Ondanks de technologie van tegenwoordig kan het solliciteren anno 2020 dus lastiger zijn dan je denkt. De kans is dus groot dat je niet kunt solliciteren, ook al zou je dat willen. Gelukkig heeft het niet kunnen solliciteren door de coronacrisis geen gevolgen voor je WW-uitkering.

 

Uiteraard zijn er geluksvogels. Heb jij toch wat leuks gevonden en mag je via een videogesprek op sollicitatie bij een bedrijf? Lees het onderstaande dan goed door! Wij hebben een aantal tips om jouw (video)sollicitatie perfect te maken.

 

  1. Kijk recht in de camera.
  2. Zorg voor goede belichting. Zet je telefoon of laptop bijvoorbeeld voor het raam zodat jij in mooi daglicht staat.
  3. Zorg ervoor dat de achtergrond neutraal is.
  4. Je moet goed verstaanbaar zijn.
  5. Bedenk van te voren goed wat je wil vertellen, maar probeer tijdens het gesprek niet alles op te dreunen. Probeer zo spontaan mogelijk over te komen.
  6. Maak het persoonlijk.
  7. Zie er professioneel uit.
  8. Laat de beste jij zien.

 

LBV wenst je veel succes met solliciteren!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info