Het coronavirus - LBV | Meer dan een vakbond

Het coronavirus

Auteur: Lydia de Jong

Nieuwsoverzicht

Je kunt er momenteel niet omheen: het coronavirus. Het is het gespreksonderwerp van de dag. Je hoeft maar te niesen en mensen wijken voor je uit. Bij één kuchje wordt je al naar huis gestuurd en iedereen is druk in de weer met desinfectiegel en -doekjes. Nu zijn dit soort maatregelen inderdaad goed om verdere besmetting te voorkomen, maar wat kun je nog meer doen? En welke maatregelen treft LBV tijdens de belastingperiode? Daarover zal ik jullie kort informeren.

Maatregelen treffen (op het werk)

Het is vanzelfsprekend dat iedereen de benodigde voorzorgsmaatregelen treft. De belangrijkste adviezen van het RIVM zijn momenteel dat je jouw handen regelmatig moet wassen, dat je aan de binnenkant van je ellenboog hoest en niest, dat je papieren zakdoeken gebruikt in plaats van herbruikbare (dat is sowieso hygiënischer, corona of niet) en dat je geen handen meer schudt. Ook niet als je premier Rutte bent ;-).

Als je op vakantie bent geweest in een risicogebied en je daarna ziekteverschijnselen hebt, zoals hoesten, verkouden of koorts, dan is het verstandig om je werk- of sociale omgeving te mijden. Ga dus niet naar de sportschool of de sauna om je griep of corona eruit te zweten, vermijd verjaardagen en blijf even weg van je werk. Als het mogelijk is en je fit genoeg bent, kun je uiteraard wel gewoon thuis werken. Is het toch nodig om jezelf onder de mensen te begeven, houdt dan twee meter afstand van anderen en volg de rest van de adviezen van het RIVM goed op.

Maatregelen LBV tijdens belastingperiode

Omdat we momenteel midden in de belastingperiode zitten, hebben we bij LBV ook maatregelen moeten treffen in verband met het coronavirus. Alle afspraken die gepland staan in Rotterdam gaan gewoon door. We zullen echter geen handen schudden en een afstand van een meter aanhouden. Daarnaast verzoeken we iedereen vriendelijk om gebruik te maken van de desinfectiegel die op alle bureaus zijn geplaatst.

Vertoon je ziekteverschijnselen? Kom dan niet, maar neem contact met ons op om de afspraak te verplaatsen. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd de stukken voor de aangifte naar ons toesturen, zodat wij de aangifte voor je in kunnen vullen. Dit kan zowel per post naar ons hoofdkantoor in Rotterdam, als digitaal naar belastingservice@lbv.nl. Kom je toch naar de afspraak terwijl je (zichtbaar) ziek bent? Dan zijn we helaas genoodzaakt om je naar huis te sturen.

Noord-Brabant is momenteel één groot risicogebied. Omdat voorkomen beter is dan genezen, hebben we alle afspraken in Tilburg afgezegd. Had je een afspraak in Tilburg gepland staan? Dan krijg je van ons een brief thuis gestuurd met daarbij een antwoordenveloppe. De stukken voor de aangifte kun je in deze enveloppe naar ons toesturen, zodat wij de aangifte toch voor je in orde kunnen maken. Je kunt de stukken natuurlijk ook digitaal versturen. Kom je liever langs? Dan ben je altijd welkom op ons hoofdkantoor in Rotterdam. Een afspraak kun je inplannen via https://www.lbv.nl/diensten/belastingservice of bel ons even op 088 – 266 3000.  

De afspraken in Roosendaal en Den Haag worden vooralsnog niet geannuleerd. Wel zijn de afspraken in Roosendaal aangepast kunnen er geen nieuwe afspraken meer worden ingepland. Hierover hebben wij iedereen met een afspraak in Roosendaal telefonisch geïnformeerd. Mochten we je nog niet te pakken hebben gekregen hierover, neem dan contact met ons op zodat we je verder kunnen informeren.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info