Het einde van een tijdperk: afscheid nemen als voorzitter! - LBV | Meer dan een vakbond

Het einde van een tijdperk: afscheid nemen als voorzitter!

Nieuwsoverzicht

In het leven van elk individu komt een moment waarop we een hoofdstuk moeten afsluiten en ons voorbereiden op een nieuw avontuur. Het leven is sowieso een reis met vele mijlpalen, en een van de meest cruciale stappen op deze reis is het afsluiten van een belangrijk hoofdstuk om plaats te maken voor iets nieuws. Het einde van mijn voorzitterschap, het afscheid van een prominente rol en het naderen van mijn pensioen vormen momenten van diepgaande reflectie, viering en overgang. Deze overgangsfasen zijn doorspekt met emoties, kansen en uitdagingen die diep ingaan op de kern van wie we zijn en wat we hebben bereikt.

 

REFLECTIE OP PRESTATIES

Het einde van een voorzitterschap markeert niet alleen het einde van een periode van leiderschap, maar ook het begin van een erfenis die de tand des tijds zal doorstaan. Een van de meest essentiële stappen bij het afsluiten van een voorzitterschap is diepgaande reflectie op de prestaties en de nalatenschap die gedurende deze periode is opgebouwd. Het omvat een eerlijke evaluatie van wat er is bereikt, het identificeren van hoogte- en dieptepunten, en het destilleren van de lessen die uit deze ervaringen kunnen worden getrokken.

 

Deze reflectie biedt waardevolle inzichten voor de toekomstige voorzitter van LBV. Het is een kans om te begrijpen welke beslissingen succesvol waren en welke uitdagingen werden overwonnen, en biedt de mogelijkheid om te leren van zowel successen als mislukkingen. Dit helpt niet alleen bij persoonlijke groei, maar dient ook als een waardevolle historische evaluatie van de periode van mijn voorzitterschap.

 

Een soepele overdracht van verantwoordelijkheid is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de organisatie blijft floreren. Deze overgang impliceert het delen van kennis, ervaring en visie met mijn opvolger. Het is een proces waarin nauw dient te worden samengewerkt om de continuïteit van LBV te waarborgen. Bij dat proces blijf ik als lid van LBV (43 jaar) op de achtergrond nog tot december 2024 betrokken. Kort daarna ga ik met pensioen!

 

AFSCHEID NEMEN ALS VOORZITTER

Het is voor nu dan ook met een mengeling van emoties dat ik in april/mei 2024 afscheid zal nemen als voorzitter van LBV. Na 30 jaar van uiterst toegewijde dienstbaarheid en strijd voor onze belangen, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven en voor LBV.

 

Ik kan met trots zeggen dat LBV veel heeft bereikt in de loop der jaren. We hebben gestreden voor eerlijke lonen, veilige werkomstandigheden en rechten voor werknemers en uitkeringsgerechtigden. Samen hebben we verandering teweeggebracht, niet alleen voor onszelf maar ook voor toekomstige generaties. Onze solidariteit en vastberadenheid hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. Samen zullen jullie in staat zijn om LBV naar nieuwe hoogten te brengen.

 

Als ik terugkijk op mijn tijd als voorzitter, ben ik ontzettend dankbaar voor de steun en de onvermoeibare inzet van onze leden, ambassadeurs, het werkteam en bestuur. Dat heeft ook te gelden voor mijn gezin en familie, ze hebben wat met me te stellen gehad. Jullie hebben me maximaal geïnspireerd en gemotiveerd om elke dag keihard en onvermoeibaar te blijven vechten voor onze zaak. Samen hebben we obstakels overwonnen en triomfen gevierd. We hebben laten zien dat wanneer we verenigd zijn, werkelijk niets onmogelijk is.

 

Mijn vertrek als voorzitter betekent niet het einde van LBV, integendeel. Het markeert het begin van een nieuw tijdperk, met een nieuwe voorzitter die ons zal leiden en nieuwe uitdagingen die we samen zullen aangaan. Ik ben ervan overtuigd dat onze strijd voor sociale rechtvaardigheid zal voortduren.

 

Mijn betrokkenheid als lid van LBV zal blijven bestaan. Ik zal beschikbaar blijven om te adviseren en te ondersteunen waar dat desgevraagd nodig is. We zijn één grote familie, en die band zal (in ieder geval door mij) nooit verbroken worden.

 

Nogmaals, ik wil iedereen nu alvast bedanken voor de onvergetelijke reis die we samen hebben gemaakt. Laten we blijven vechten voor de waarden en doelen waar we in geloven, en laten we de erfenis van LBV (1969 en inmiddels 54 jaar) voortzetten.

 

 

  

G.A.M. (Ger) IJzermans

Voorzitter LBV

 

LBV (maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur geopend)

Strevelsweg 700/612

3083 AS Rotterdam

088-2663000

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info