In je bikini naar kantoor? - LBV | Meer dan een vakbond

In je bikini naar kantoor?

Nieuwsoverzicht

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wat was het warm vorige week! Nu wil ik zeker niet klagen, maar ik doe het toch een beetje. Over het algemeen vind ik de zomer heerlijk en word ik altijd dolgelukkig van de zon. Maar met deze warmte voelde ik mij een gesmolten gorgonzola – zo zag ik er trouwens ook uit. Deze temperaturen zijn fijn als je lekker naar het strand of naar een zwembad kan gaan. Helaas geldt voor de meeste van ons dat er gewoon gewerkt moest worden. Bij ons op kantoor heeft het dan ook de hele week in het teken gestaan van het dilemma dat veel mensen bezig houdt: wat doe je aan naar je werk als het buiten even warm is als een brandende oven?!

Gelukkig is de ergste warmte nu voorbij, maar vorige week heb ik úren voor mijn kast gestaan. Ik wist gewoon echt niet wat ik aan moest. Nu kun je zelf wel bedenken dat het niet de bedoeling is dat je op je flipflops naar je werk gaat (tenzij je op het strand werkt) en dat de meeste werkgevers het ook niet waarderen als je in je zwemkleding komt. Maar hoe zit het met rokjes en jurkjes? Hoe lang moeten deze zijn? En mag je wel spaghettibandjes dragen? Mag je als man een korte broek aan naar je werk? Het heeft bij ons in ieder geval de gemoederen goed bezig gehouden. Daarom wilde ik voor eens en voor altijd korte metten maken met de eeuwige wat-doe-ik-aan-naar-werk-tijdens-een-hittegolf-discussie. Het bleek alleen dat hier helaas geen specifiek antwoord op te geven is.

Na wat kort onderzoek kwam ik erachter dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) deze discussie ook uit de wereld wilde helpen. Helaas hebben ze dit, op zijn zachtst gezegd, niet erg handig aangepakt. Wat heeft het Ministerie SZW gedaan? Zij hebben een tweet gepost waarin staat aangegeven dat je als vrouw best in een rok tot op de knie naar kantoor kunt gaan, mits je (blote) benen er verzorgd uitzien en je dichte schoenen draagt. Uh, pardon? In welk tijdperk is deze tweet gepost? De jaren ’50 willen hun kledingvoorschriften terug! Zoals je kunt begrijpen is het ministerie SZW overladen met kritiek, wat naar mijn mening meer dan terecht is. De tweet staat overigens nog wel online en is hieronder te lezen

 

 

Na deze kleine uitstap kwam ik er al snel achter dat er simpelweg geen algemene kledingvoorschriften gelden voor dit soort warme dagen. Wat je wel – en vooral niet – aankunt naar kantoor hangt enorm af van de bedrijfscultuur en je functie. Hoe kom je er dan achter wat wel/niet is toegestaan qua (zomer)kleding? Simpel: vraag het na bij je werkgever! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om die korte broek of jurk gewoon aan te trekken. Je hoort vanzelf wel of het is toegestaan of niet. Neem voor de zekerheid wel een andere outfit mee, scheelt je weer een retourtje. Mocht je nou toch een aantal handvatten willen, lees dan vooral dit artikel van de Volkskrant even door. Kan nooit kwaad!

Werk je nu bij een bedrijf waar de vrouwen wel een rokje mogen dragen, maar de mannen geen korte broek? En wil jij, als echte mannelijke man, ook je benen showen? Kom dan net als deze jongeman in een rok naar je werk!

 

 

Misschien dat de kledingvoorschriften dan wel worden  aangepast en je voortaan, net als je vrouwelijke collega’s, met blote benen naar kantoor mag. Wel geschoren en gepolijst uiteraard 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info