Is jouw WOZ-waarde te hoog? - LBV | Meer dan een vakbond

Is jouw WOZ-waarde te hoog?

Nieuwsoverzicht

Elk jaar in het eerste kwartaal ontvang jij de nieuwe WOZ-beschikking, vaak alleen digitaal in jouw Berichtenbox op www.mijnoverheid.nl. De WOZ-beschikking is de grondslag voor veel belastingen en heffingen. Ze bepaalt niet alleen de hoogte van de OZB, maar ook de watersysteemheffing van de waterschappen, het eigenwoningforfait in de aangifte inkomstenbelasting of, als het om een tweede of tijdelijk verhuurde eigen woning gaat, de te belasten waarde in box 3.

 

Zelfs bij de waardebepaling van woningen bij schenken of erven wordt de WOZ-waarde als uitgangspunt gebruikt. Daarom is het belangrijk dat de waarde van jouw huis niet te hoog is ingeschat. Vergelijk jouw WOZ-waarde met die in uw omgeving op www.wozwaardeloket.nl. Heb jij alle plussen en minnen opgeteld en is de WOZ-waarde volgens jou te hoog? Bij sommige gemeenten is één telefoontje al voldoende om de WOZ-waarde bij te stellen. Beargumenteer jouw bedenkingen goed en vermeld ook hoeveel de WOZ-waarde volgens jou zou moeten zijn. Lukt dat niet, maak dan tijdig bezwaar. Voor haar leden doet LBV dat uiteraard gratis. Door jou WOZ waarde te verlagen, helpen wij jou aan een gemiddelde besparing van 250 euro per jaar.

 

Heb jij vragen over jouw WOZ-waarde? Neem dan contact op met LBV. Wij zijn telefonisch te bereiken via 088 -266 3000 of per mail via lbv@lbv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info