LBV in actie! - LBV | Meer dan een vakbond

LBV in actie!

Nieuwsoverzicht

Dinsdag 12 december 2017 was een dag die voor een hele lange periode in het geheugen gegrift staat van vele Rotterdammers en Nederlanders. LBV heeft op deze dag een manifestatie georganiseerd om steun uit te spreken voor leraren in het basisonderwijs en hen een podium te geven wat zij verdienen. Waar politici in Den Haag deze leraren structureel links laat liggen, komt LBV voor hen op.

 

Meer dan 300 leraren en leraressen verzamelden zich om 12 uur ’s middags bij Bar Brasserie Engels tegenover Rotterdam Centraal Station. De bijeenkomst werd geopend door Amy de Bruijn, waarna voorzitter van LBV Ger IJzermans het woord nam. Tot slot sprak ook ambasadrice van LBV en eveneens docente Linda van Tongeren inspirerend over haar vak, haar passie en de huidige tekortkomingen in het basisonderwijs. Linda legde de vinger op de zere plek met de woorden die ze sprak.

 

Rond de klok van 1 uur begonnen de leraren aan hun protestmars door het centrum van Rotterdam. Onder begeleiding van een megafoon klonk luidkeels het geluid van een schreeuwende menigte. Cameraploegen van het Algemeen Dagblad en het ANP waren ter plekke om alles te verslaan.

 

Het was een geslaagde dag. Leraren hebben duidelijk gemaakt dat ze niet over zich heen laten lopen en dat het tijd wordt dat Den Haag met geld over de brug komt.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info