Lonen in veiligheidsbranche met 15 procent omhoog - LBV | Meer dan een vakbond

Lonen in veiligheidsbranche met 15 procent omhoog

Nieuwsoverzicht

Met een nieuwe forse verhoging van de lonen worden beveiligingsbedrijven nog aantrekkelijkere werkgevers in Nederland. Begin volgend jaar gaan de uurlonen met ongeveer 15 procent omhoog. ‘Onze beveiligers verdienen het om er stevig op vooruit te gaan. We verwachten dat daardoor veel beveiligers die we tijdens de coronacrisis zijn kwijtgeraakt terug zullen keren ’, zegt voorzitter Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

 

Tijdens de coronacrisis werden veel activiteiten waarbij beveiliging nodig is afgezegd, terwijl de roep om veiligheid juist groter werd. Veiligheidsbedrijven zagen zich genoodzaakt personeel te laten gaan. Veel van die gediplomeerde beveiligers vonden werk in andere sectoren. En in de huidige krappe arbeidsmarkt valt het niet mee hen terug te winnen.
De aanstaande forse verbetering van de arbeidsvoorwaarden vloeit voort uit de in 2018 afgesloten cao en bestaat uit prijscompensatie en vermindering van het aantal te werken uren.
Van der Steur: ‘Beveiliger is een gekwalificeerd beroep, met hoge eisen en verwachtingen. Daar hoort een goed salaris bij. Hoogwaardige beveiliging door professionele en bevlogen beveiligers mag daarom een prijs hebben.


Bekijk hier de videoboodschap en voor aanvullende informatie!


Verder intensiveert de bedrijfstak de campagne wat voor ‘beveiliger ben jij?’ om meer mensen voor het beroep van beveiliger te interesseren.
De Nederlandse Veiligheidsbranche behartigt de belangen van bedrijven die zich bezighouden met beveiliging en beheersing van risico’s met betrekking tot personen, objecten en bedrijfsvoering. De omzet van de branche is circa 1,4 miljard euro. Er zijn ongeveer 25.000 beveiligingsmedewerkers actief in Nederland, van wie 90 procent werkt bij een bedrijf dat is aangesloten bij de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info