Loonafspraak 2021: Principeakkoord in de CAO voor Schilders-, Afwerkings, en Glaszetbedrijf - LBV | Meer dan een vakbond

Loonafspraak 2021: Principeakkoord in de CAO voor Schilders-, Afwerkings, en Glaszetbedrijf

Nieuwsoverzicht

Op 23 december 2020 is er tussen LBV en OnderhoudNL een principeakkoord tot stand gekomen inzake een loonafspraak voor het CAO-jaar 2021 in de CAO voor Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Na een aantal onderhandelingsrondes werd duidelijk dat een loonsverhoging er vanwege de onzekere toekomstverwachtingen als gevolg van COVID-19 niet in zat. Wel was er ruimte om tot een afspraak te komen voor een eenmalige uitkering. LBV en OnderhoudNL zijn tot de volgende afspraak gekomen:

 

Er vindt een eenmalige uitkering van 2,35 procent plaats per week 25 van 2021. Voor de bepaling van de hoogte van de eenmalige uitkering wordt uitgegaan van het loon dat je in de 12 maanden voorafgaand aan week 25 van 2021 bij je werkgever hebt verdiend.

 

Dit principeakkoord is met een positief stemadvies voorgelegd aan onze leden.

 

Let op! Besluit je voor week 25 binnen de schilders- en onderhoudsbedrijfstak over te stappen naar een andere werkgever, dan dien je er voor te zorgen dat je oude werkgever zijn deel van de eenmalige uitkering uitkeert bij je uitdiensttreding, dan wel dat je het bij je oude werkgever opgebouwde deel van je eenmalige uitkering kan meenemen naar je nieuwe werkgever.

 

Meld je voor 31 december 2020 aan om alsnog mee te kunnen stemmen over dit principeakkoord. Dit kan door hier te klikken

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info