Maak bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde - LBV | Meer dan een vakbond

Maak bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde

Nieuwsoverzicht

De WOZ-waarde, oftewel Waardering Onroerende Zaken, is de waarde van jouw woning die door de gemeente van de plaats waar je woont jaarlijks wordt vastgesteld. Onder andere gemeenten, de Belastingdienst en waterschappen maken gebruik van de WOZ-waarde om de heffingen van belastingen te bepalen. Maar het gaat nog verder dan dat. Het is daarom van belang om je WOZ-waarde goed te controleren! Zeker in deze tijden, waarbij in de woningmarkt de huizenprijzen exorbitant stijgen.

 

Elk jaar ontvang je op 1 januari de nieuwe WOZ-beschikking. Vaak krijg je dit binnen op MijnOverheid.nl. Naast de genoemde belastingen uit de vorige alinea, wordt de WOZ-waarde ook gebruikt voor waardebepalingen van woningen bij schenken of erven. Uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) blijkt dat gemeenten in veel gevallen erg onzorgvuldig te werk gaan bij de bepaling van de WOZ-waarde.    

 

Je kunt bij jouw gemeente het taxatieverslag aanvragen waar jouw WOZ-waarde op is gebaseerd. Hierin staat onder meer hoe de waarde is bepaald. Op basis van dit taxatieverslag kun je nagaan of de WOZ-waarde van jouw woning klopt of te hoog is. Je kunt deze gegevens gebruiken voor het bezwaar. Wanneer je officieel bezwaar wilt maken, moet dit binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Je kunt ook in veel gevallen informeel bezwaar maken. Dit kan bij steeds meer gemeenten. Houd er wel rekening mee dat gemeenten niet verplicht zijn om een informele procedure in gebruik te nemen.

 

Twijfel je of jouw WOZ-waarde te hoog is? LBV helpt je hierbij. We zoeken voor je uit of jouw WOZ-waarde te hoog is en dienen eventueel een bezwaar voor jou in. De WOZ-waarde is erg belangrijk, want je kan zomaar veel te veel heffingen en belastingen betalen. Dit kan over een reeks van jaren oplopen tot duizenden euro’s! Dus wees verstandig en houd dit goed in de gaten.

 

Je kunt LBV contacteren door te bellen naar 088 – 266 3000 of door een e-mail te sturen naar lbv@lbv.nl. LBV staat voor je klaar!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info