Mijn reis bij LBV: van bestuurder tot nieuwe kansen en groei - LBV | Meer dan een vakbond

Mijn reis bij LBV: van bestuurder tot nieuwe kansen en groei

Nieuwsoverzicht

Mijn naam is Marcel van der Stigchel en ik zit al enige jaren in het bestuur van LBV als bestuurder. Als bestuurder bij LBV maak ik deel uit van een toegewijd team dat zich inzet voor de belangen van onze leden. Samen werken we aan het vormgeven van beleid dat eerlijke arbeidsvoorwaarden en gelijke kansen bevordert. We luisteren naar de behoeften en zorgen van werknemers en streven ernaar om hen een stem te geven. Door middel van open communicatie en nauwe samenwerking met het team zetten we ons in voor een rechtvaardige en inclusieve arbeidswereld.

Daarnaast heb ik ook nog een reguliere baan. Het afgelopen jaar is redelijk hectisch geweest voor mij. In de afgelopen jaren ontstond bij zowel mij als mijn werkgever de behoefte om een opleiding te volgen. Mijn werkgever wilde mij graag op een leidinggevende functie plaatsen, maar daarvoor had ik een opleiding nodig. Omdat mijn huidige diploma's geen niveau aangaven (vroeger waren er geen niveaus 2, 3 of 4), moesten mijn diploma's gescreend worden door een extern bedrijf. Dit proces duurde erg lang en de opleidingen zouden binnenkort van start gaan. Daarom besloot ik deel te nemen aan een EVC-traject. Hierbij werd gekeken naar mijn bestaande vaardigheden en op welk niveau ik mij bevond. Ik bleek op niveau 4 te zitten. Om aan de opleiding te kunnen deelnemen, moest ik echter aantoonbaar niveau 3 hebben. Dit heb ik in 7 maanden behaald via het EVC-traject.

Nadat ik niveau 3 had behaald, werd ik helaas ziek en moest ik herhaaldelijk naar het ziekenhuis. Hierdoor heb ik bijna een jaar thuis gezeten voordat ik weer aan het werk mocht en kon. Zodra ik hersteld was, ben ik direct gestart met mijn opleiding tot gespecialiseerd leidinggevende op niveau 4. Ik heb dit diploma in 8 maanden behaald met mooie resultaten.

Dankzij dit diploma kreeg ik ook de mogelijkheid om binnen mijn werk een andere functie te bekleden, namelijk die van woonoverlastmedewerker bij de gemeente. Het is erg leuk werk en zeer gevarieerd. Na een jaar in deze functie te hebben gewerkt, werd ik benaderd door een andere gemeente met de vraag of ik daar ook een soortgelijke functie wilde opzetten. Ik ben hierover in gesprek gegaan met mijn leidinggevende en heb ook met LBV besproken waar ik op moet letten en wat wel en niet mogelijk is. Dit was voor mij ook nieuw, aangezien ik nog nooit gedetacheerd was geweest en niet goed op de hoogte was van de geldende regels. LBV heeft mij hierin uitstekend bijgestaan.

Inmiddels ben ik bijna een jaar gedetacheerd op het mooie eiland Goeree-Overflakkee en ik voel me daar uitstekend op mijn plek. Alles gaat er net wat rustiger en gemoedelijker dan in het Rotterdamse. Ik ben blij dat mijn toenmalige teamleider mij de kans heeft gegeven om deze stap te maken. Door het volgen van een opleiding gaan er weer nieuwe deuren voor me open en komen er nieuwe mogelijkheden op mijn pad.

En tot slot wil ik graag benadrukken hoe waardevol het is om lid te zijn bij LBV. Als bestuurder bij LBV heb ik niet alleen de mogelijkheid om mijn eigen carrière verder te ontwikkelen, maar ook om anderen te helpen. Ik zet me dagelijks in om beleid te realiseren dat gunstig is voor alle leden. Het is geweldig om te zien hoe ons werk bijdraagt aan de verbetering van arbeidsomstandigheden en het welzijn van mensen. Als lid van LBV maak je deel uit van deze positieve verandering en kun je rekenen op ondersteuning en advies van ons team van experts. Samen staan we sterker en kunnen we echt een verschil maken. Sluit je aan bij LBV en ontdek zelf de kracht van onze vakbond!

 

J.C.M. (Marcel) van der Stigchel

Bestuurder LBV

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info