Misschien heb jij recht op energietoeslag! - LBV | Meer dan een vakbond

Misschien heb jij recht op energietoeslag!

Nieuwsoverzicht

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dinsdag 15 maart 2022 laten weten dat er een mogelijkheid is om energietoeslag aan te vragen. Dit geldt uiteraard alleen voor huishoudens die er recht op hebben.

 

Onder de huishoudens die recht hebben op de energietoeslag vallen de huishoudens met lagere inkomens. Denk hierbij aan AOW-gerechtigden zonder of een klein aanvullend pensioen, zzp’ers met minimale inkomsten en werkenden met een laag inkomen. De prijzen rijzen de pan uit, waar gas, stroom en benzine koplopers zijn. De overheid probeerde eerder al met een algemene compensatieregel mensen tegemoet te komen, maar dit bleek niet genoeg te zijn.  

 

Het aanvragen van de energietoeslag

 

Wanneer je recht hebt op de energietoeslag, dan kun je dit aanvragen bij jouw gemeente. Let op! Dit geldt niet voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen! Die krijgen automatisch een compensatie. Dit komt omdat mensen met een bijstandsuitkering al bekend zijn bij de gemeente. De andere groepen moeten zich dus melden bij hun gemeente, omdat zij daar niet direct bekend zijn.

 

Denk jij recht te hebben op de energietoeslag? LBV kan jou hierbij helpen. Leden van LBV krijgen standaard hulp bij het aanvragen van toeslagen (en meer)! Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan via onze website óf bel met 088 – 266 3000. Je kunt ook contact opnemen als je meer informatie wil over het aanvragen van de toeslag en/of het lidmaatschap.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info