Onderhandelingsresultaat tussen LBV en OnderhoudNL bereikt - LBV | Meer dan een vakbond

Onderhandelingsresultaat tussen LBV en OnderhoudNL bereikt

Nieuwsoverzicht

Op 11 oktober jongstleden heeft LBV met OnderhoudNL een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe CAO voor Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijven bereikt.

In de veronderstelling dat de achterban akkoord gaat met dit resultaat, krijgt de sector te maken met:

  • een loonsverhoging per 1 januari 2022 van 2,75 procent;
  • een budgetregeling ter waarde van 2 procent van de loonsom voor een ‘regeling-vervroegd-uittreden’ (RVU) ten behoeve van het eerder stoppen met werken voor zware beroepen;
  • een budgetregeling ter waarde van 1 procent van de loonsom voor een ‘generatiepact-regeling’ waarmee werknemers vanaf 60 jaar op vrijwillige basis: 80 procent kunnen werken, tegen 90 procent loon en 100 procent pensioenopbouw.

De gesprekken en onderhandelingen zijn in een goede harmonie gevoerd. LBV heeft in het voorjaar vier gesprekken gevoerd afzonderlijk met FNV en CNV, voor de zomer gevolgd met vier keer verkennende gesprekken en na de zomer nog eens vijf keer formeel met OnderhoudNL om dit resultaat te bereiken.

 

LBV-onderhandelaar Sherisse Wongsoredjo: “Met dit onderhandelingsresultaat heeft het roerige verleden definitief een plek gekregen en zijn voor de toekomst belangrijke afspraken gemaakt. Het woord is nu aan onze achterban.”

 

Het definitieve onderhandelingsresultaat is ter stemming aan de leden voorgelegd in een referendum. Werknemers in de sector kunnen tot 29 oktober 2021 hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat. Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met het secretariaat van LBV.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info