Online een aankoop doen? Waar je op moet letten! - LBV | Meer dan een vakbond

Online een aankoop doen? Waar je op moet letten!

Nieuwsoverzicht

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijken consumenten vaak eerst een aankoop te doen en er daarna pas achter te komen dat de webshop niet betrouwbaar is. Hoe zorg je er nou voor dat je niet (of nauwelijks) het schip in gaat door een goede deal aan te gaan die achteraf niet betrouwbaar blijkt omdat het veel te laat binnen komt, je het verkeerde product ontvangt of helemaal niks binnen krijgt? Een paar minuten online onderzoek doen kan het verschil maken tussen een goede koop en een miskoop. Besef in ieder geval wel dat het vaak de betere beslissing is om een paar euro meer voor een product te betalen, zolang je het via een aanbieder aankoopt waarvan je weet dat er geen problemen zullen zijn met de levering, het product en de service na aanschaf.

 

Check reviews
Allereerst is het belangrijk om onderzoek te doen naar het bedrijf waar je een bestelling wilt doen. Is er weinig informatie over te vinden of heeft het bedrijf veel online klachten? Dan weet je dat je op je tellen moet passen.

Check of je achteraf of verzekerd kunt betalen
Een andere voorzorgsmaatregel die je kan nemen is verzekerd betalen, bijvoorbeeld een betalingsplatform zoals PayPal biedt in verschillende situaties de optie om het geld terug te claimen mocht de andere partij haar verplichtingen niet nakomen.

Check contactinfo
Naast dat reviews een basis kunnen vormen voor hoe betrouwbaar een online product of bedrijf is, kan het ook belangrijk zijn om andere gegevens te controleren van de webwinkel. Hebben ze een geregistreerd telefoonnummer en adres? Deze moet je ook altijd controleren. Zeker in het geval als er een probleem is, is het fijn als er een klantenservice aanwezig is en dat het bedrijf aan een fysiek adres is gevestigd die ook in Google Maps is terug te vinden.

Check KvK en politie
Een in Nederland gevestigd bedrijf is verplicht om haar KvK nummer op de website te vermelden. Kan je deze nergens terug vinden of klopt het nummer niet? Dan weet je dat het hoogstwaarschijnlijk foute koffie is. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een verkoper op de website van de politie te controleren of er bijvoorbeeld aangifte is gedaan. Als er andere vermeldingen beschikbaar zijn, zul je die hier ook kunnen terug vinden.

 

Heb je een geschil met een webshop door het niet nakomen van afspraken, leveren van een onjuist product of zijn er andere problemen die je ondervindt in de wereld van de online webshops? Neem contact met ons op en vraag wat we kunnen betekenen bij een lopend probleem of laat je informeren door één van onze juristen om deze problemen voor te zijn.

 

Tip! Handige links:

 

HULP NODIG? BEL GERUST OF LOOP GEWOON EENS BIJ ONS BINNEN

Elke dag van 9.00 – 17.00 uur

Strevelsweg 700/612

3083 AS Rotterdam

088 - 266 3000

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info