Onwerkbaar weer als gevolg van vorst - LBV | Meer dan een vakbond

Onwerkbaar weer als gevolg van vorst

Nieuwsoverzicht

Het kan niemand ontgaan zijn dat de winter in Nederland een staartje heeft gekregen. Met strenge vorst, verraderlijk gladde wegen en temperaturen ver onder het vriespunt wanen we ons in een wintersportoord.

Als er vanwege deze weersomstandigheden niet kan worden gewerkt, zijn er in meerdere sectoren afspraken gemaakt over onwerkbaar weer. LBV heeft dergelijke afspraken gemaakt in de CAO voor Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijven en de CAO voor Hellende Daken. Bij een gevoelstemperatuur kouder dan -6 graden Celsius mag het werk worden neergelegd. De actuele informatie van Infoplaza, waar de meest recente gevoelstemperaturen worden weergegeven, is leidend.

Werk je in een andere sector of val je onder een CAO die LBV niet sluit, dan kan het zijn dat er ook afspraken over onwerkbaar weer zijn gemaakt. Sla jouw eigen CAO hierop na of laat het desnoods door LBV uitzoeken.

Ben je als uitzendkracht werkzaam in ABU fase B en C of NBBU fase 3 en 4 én is er sprake van arbeidsverhindering door onwerkbaar weer, dan moet je jezelf direct melden bij je werkgever, het uitzendbureau.

Voor vragen betreft onwerkbaar weer en de mogelijkheid tot loondoorbetaling kun je contact opnemen met de juridische dienst van LBV. Dit kan telefonisch via 088-2663000 of per e-mail via lbv@lbv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info