Persbericht: Beveiligers kunnen prima ondersteunen bij handhaving coronaregels. - LBV | Meer dan een vakbond

Persbericht: Beveiligers kunnen prima ondersteunen bij handhaving coronaregels.

Nieuwsoverzicht

De Nederlandse beveiligingsbedrijven zijn in staat en bereid de handhaving van de afgekondigde coronamaatregelen te ondersteunen. Dit zegt Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, in een reactie op het besluit van de veiligheidsregio’s om strenger te gaan handhaven op de naleving van coronaregels.

 

“We begrijpen heel goed”, zegt Van der Steur, “dat politie en de boa’s hun handen vol hebben aan de handhaving van de extra maatregelen. Daarom bieden we ondersteuning aan via de inzet van gediplomeerde beveiligers.” De vakbonden van politie en boa’s hebben aangegeven dat hun leden niet of nauwelijks in staat zijn de strengere handhaving ter hand te nemen.

 

Particuliere beveiligers kunnen een ondersteunende rol vervullen, zegt Van der Steur. Dat geldt in de huidige omstandigheden bijvoorbeeld bij supermarkten en op winkelcentra. Als de horeca straks weer wordt geopend, kunnen beveiligers ook daar die rol op zich nemen. De voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche wijst erop dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in april ook heeft gepleit voor samenwerking tussen publieke en private sector en mogelijkheden heeft gecreëerd om beveiligers tijdens de coronacrisis op meer plaatsen in de openbare ruimte in te zetten.

 

Voor een deel van de beveiligingsbranche is – onder andere als gevolg van de sluiting van de horeca en het annuleren van evenementen – veel werk weggevallen. “Een prima kans om deze mensen, die goed getraind en gescreend zijn, deze maatschappelijk belangrijke bijdrage te laten leveren aan het veiliger verloop van ons dagelijks leven.”

 

De Nederlandse Veiligheidsbranche behartigt de belangen van bedrijven die zich bezighouden met beveiliging en beheersing van risico’s met betrekking tot personen, objecten en bedrijfsvoering. De omzet van de branche is circa 1,4 miljard euro. Van alle beveiligingsmedewerkers in Nederland werkt 90 procent bij een bedrijf dat is aangesloten bij de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info