Persbericht: OnderhoudNL en vakbonden starten overleg nieuwe cao SAG - LBV | Meer dan een vakbond

Persbericht: OnderhoudNL en vakbonden starten overleg nieuwe cao SAG

Nieuwsoverzicht

Werkgeversorganisatie OnderhoudNL en de vakbonden LBV, CNV Vakmensen en FNV zijn verkennende gesprekken gestart in aanloop naar onderhandelingen over een nieuwe cao. De huidige cao voor de Schilders- Afwerkings- en Glaszetbedrijven (SAG) loopt op 1 oktober a.s. af.

Nadat er in 2016 in geen overeenstemming werd bereikt over een nieuwe cao tussen OnderhoudNL en FNV en CNV Vakmensen, werd er een cao gesloten met LBV. FNV en CNV hebben aangegeven dat er goede redenen zijn om deel te nemen aan het overleg over een nieuwe cao. Inmiddels zijn er ook al gesprekken gaande over een regeling voor eerder stoppen met werken voor zware beroepen.

Ger IJzermans van de LBV: “Onze leden in deze sector hebben naast fatsoenlijke loonafspraken behoefte aan serieuze maatwerkafspraken voor jongeren en ouderen. LBV gaat door op die reeds ingeslagen weg.”

Bestuurder Peter Roos: “De FNV vindt het belangrijk dat er draagvlak is onder werknemers voor een cao. Onze leden verwachten ook dat wij ons inzetten voor goede cao-afspraken.” Roel van Dijk van CNV Vakmensen sluit zich hierbij aan. ”Onze leden willen dat we mee doen. Daarbij moeten er cao afspraken voor jong en oud komen die zo breed mogelijk gedragen worden door de achterbannen van alle partijen”, aldus Van Dijk.

Joachim van Olst van OnderhoudNL: “Wij zitten in de transitie naar een ondernemingsorganisatie, waarbij we de belangen van de gehele onderneming behartigen, zowel die van de ondernemers als die van de werknemers. Gezamenlijk zijn zij immers de onderneming. De verdere modernisering van de cao bestaat daarbij uit het betrekken van álle werknemers bij de onderwerpen, en niet alleen de via de bonden georganiseerden. Werkgevers én werknemers bepalen met elkaar waarvoor wij aan de tafel moeten met de bonden”.

De informele verkennende gesprekken zijn gepland voor de zomervakantie. In september zullen de formele cao-onderhandelingen gaan plaatsvinden.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info