Samen staan we sterk: werknemers Connexie hebben recht op loondoorbetaling! - LBV | Meer dan een vakbond

Samen staan we sterk: werknemers Connexie hebben recht op loondoorbetaling!

Nieuwsoverzicht

Onlangs hebben wij bericht gekregen van een aantal werknemers die het einde zoek zijn. Recentelijk heeft Conexxie, jullie werkgever, de loonbetaling gestaakt vanwege het feit dat Kantar als opdrachtgever niet meer betaald én dat er ook geen sprake is van inkomsten uit de Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW). Dit vindt LBV ongehoord! Connexie heeft namelijk los van Kantar en de NOW een loondoorbetalingsverplichting. LBV wil dit graag voor jullie oplossen. Jullie hebben immers wettelijk recht op doorbetaling van jullie loon!

 

Wie is LBV en wat doen wij?

We maken ons sterk voor de belangen voor werkenden, zelfstandigen, werkzoekenden en mensen die hun hele leven hebben gewerkt. We gebruiken onze kennis en ervaring om een omgeving te creëren waarin werknemers en werkgevers samen zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden en (arbeids)omstandigheden. We werken snel, persoonlijk en zijn duidelijk in onze communicatie. We laten je niet zitten! 

 

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Het zit zo: op grond van de Wet Arbeidsmarkt in Balans heb jij als werknemer recht op het loonverhoudingsvoorschrift. Met andere woorden: jouw rechtspositie is gelijk aan de rechtspositie van een vergelijkbare werknemer die in dienst is van de opdrachtgever (in jullie geval Kantar). Dit geldt voor alle denkbare bijverdiensten. Ook de CAO voor Connexie Payroll & Loonadministratie kan daarbij aan de orde zijn. Let wel dat de looptijd van deze CAO is verstreken op 31 december 2019.

 

LBV is van plan om in drie (3) fases het gehele probleem voor jullie op te lossen. In fase 1 (nu) is het van groot belang dat wij namens jou jouw achterstallig loon vorderen! In fase 2 en 3 gaan wij indien nodig en gewenst onderzoeken of op basis van het rechtsvermoeden omvang arbeidsduur, artikel 7:610b van het Burgerlijk Wetboek, dan wel op basis van het vaste urenaanbod de arbeidsurenomvang juist is.

 

Lidmaatschap LBV

Wanneer je gebruik wil maken van onze hulp is een lidmaatschap vereist. Wij hanteren naast de maandcontributie (die afhankelijk van jouw situatie) een entreebedrag. Dit entreebedrag is een solidariteitsheffing. 

 

Inmiddels hebben er al 12 collega’s zich ingeschreven als lid van LBV! Omdat in dit geval geldt hoe groter het collectief, hoe sterker we staan, hebben wij voor iedere werknemer van Connexie een mooie actie betreft een lidmaatschap bij LBV.

 

Ledenactie Connexie

Normaal gesproken zijn de entreekosten 240 euro. Voor werknemers van Connexie zijn deze entreebedragen aangepast naar een lager bedrag. Hoe meer leden vanuit jullie, hoe goedkoper de entreekosten. Zie onderstaande tabel over hoe de actie werkt!

 

Aantal collectieve leden

Entreebedrag

Eerste 25

€60,00

26 tot 50

€40,00

51 tot 75

€25,00

Vanaf 76 en meer

Geen entreekosten!

 

Naast dat het met meer leden steeds goedkoper wordt, staan we natuurlijk ook veel sterker met zijn allen!

 

Wil je je inschrijven en/of meer informatie over een lidmaatschap bij LBV in combinatie met jullie situatie? Klik dan hier om je in te schrijven!

Voor meer informatie en/of vragen, kun je contact met ons opnemen. Dit kan per e-mail via lbv@lbv.nl of telefonisch via 088 – 266 3000.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info