Uitspraak fusie Optas Aegon opnieuw uitgesteld - LBV | Meer dan een vakbond

Uitspraak fusie Optas Aegon opnieuw uitgesteld

Nieuwsoverzicht

In de lopende zaak waarin het Hof Den Haag belast is met het besluit omtrent onze vordering tot vernietiging van de fusie tussen Optas en Aegon, waren oorspronkelijk de verwachtingen hooggespannen voor de uitspraak die gepland stond op 24 oktober 2023. Recentelijk hebben we echter vernomen dat deze uitspraak opnieuw is uitgesteld. De uitspraak is nu gepland voor 16 januari 2024. Dit uitstel heeft bij velen vragen opgeroepen en we willen graag onterechte speculaties vermijden.

 

Het is begrijpelijk dat velen zich afvragen wat de redenen achter dit uitstel zijn en wat de mogelijke implicaties ervan kunnen zijn voor onze zaak. Het uitstellen van een rechterlijke uitspraak kan meerdere redenen hebben. In sommige gevallen kan dit simpelweg te wijten zijn aan een overbelaste rechtbank, waarin de rechters niet genoeg tijd hebben gehad om zich volledig te verdiepen in de complexe aard van de zaak. In andere gevallen kan dit uitstel een bewijs zijn van de serieuze aard van de zaak, waarbij grondig onderzoek en overweging noodzakelijk zijn voordat een besluit wordt genomen.

 

Het is belangrijk op te merken dat we ons onthouden van het trekken van voorbarige conclusies over de (on)gunstigheid of van dit uitstel. De rechters zijn er immers om recht te spreken op basis van feiten en wetten, en hun taak is zowel complex als delicaat. Ze hebben de verantwoordelijkheid om een weloverwogen besluit te nemen dat recht doet aan alle betrokken partijen.

 

We begrijpen dat velen van jullie reikhalzend uitkijken naar nieuws en we willen jullie geruststellen dat we onze inspanningen blijven coördineren en streven naar een rechtvaardige uitkomst. We willen onze waardering uitspreken voor jullie steun en geduld gedurende deze juridische procedure. Samen zullen we blijven werken aan het bereiken van onze doelen en het handhaven van rechtvaardigheid.

 

LBV wil dat het vermogen van 2.5 miljard, dat nu in de zakken van de aandeelhouders dreigt te verdwijnen, wordt aangewend voor indexering van de havenpensioenen. Om dat te bereiken is solidariteit nodig. Steun ons maar vooral uzelf door lid te worden!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info