Van detachering tot vast contract: mijn persoonlijke reis - LBV | Meer dan een vakbond

Van detachering tot vast contract: mijn persoonlijke reis

Nieuwsoverzicht

Sinds vorig jaar ben ik gedetacheerd geweest naar een ander bedrijf. Bij het vorige bedrijf had ik 10 jaar gewerkt en had er best naar mijn zin. Er is toen een vraag gekomen van een ander bedrijf of ik mijn werkzaamheden bij hun ook op kon gaan zetten. Dit zou voor de duur van 1 jaar zijn met mogelijkheid tot een jaar verlenging. Dit heb ik toen gedaan om het zowel voor hen de opzet te maken en voor mij was het een mooie uitdaging.

Na een jaar kreeg ik te horen van huidige bedrijf dat ik terug moest komen of bij mijn detacheringsbedrijf in dienst moet gaan. Dit was even schrikken voor mij. Als ik terug zou gaan dan zou ik weer naar een lager niveau gaan terwijl ik de laatste tijd zo hard mijn best gedaan had om door te groeien, wat ook best aardig gelukt was. Ik was ook op verzoek van mijn werk een HBO opleiding gaan doen. Deze was nodig om mijn werk te kunnen gaan uitvoeren.

 

Mijn werkgever waar ik gedetacheerd was zag dat ik hier mee worstelde en deed mij een aanbod. Ze gaven aan dat ze heel erg blij met mij waren en dat door mijn inzet ze ook grote veranderingen hebben gezien in het huidige werk. Ik kreeg direct een vast contract voor onbepaalde tijd, een mooi functie en de belofte dat ik mij verder mocht gaan ontwikkelen. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt.

 

Het vorige werk deed alleen nu moeilijk over de opleidingskosten (ongeveer € 2300,00 )

Dit loopt nu na 5 maanden nog steeds en de juridische afdeling van LBV is hier nu voor mij mee bezig. Mijn huidige werkgever heeft mij ook aangeboden om deze kosten voor mij te betalen. Heel lief natuurlijk maar het voelt voor mij niet goed. Zeker omdat dit door de vorige werkgever verplicht werd om de opleiding te doen.

 

Ik ben nu heerlijk aan het werk in een nieuwe omgeving met een fantastisch team en hoe het verder gaat lopen zien we wel. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook dat allemaal goed gaat komen.

 

Mochten jullie ook vragen hebben over opleidingskosten, of het terugbetalen ervan, weet dan dat LBV hier een heel team klaar voor heeft staan om je hierin bij te staan.

 

J.C.M. (Marcel) van der Stigchel

Bestuurder LBV

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info