Voor jezelf beginnen als schilder? Vergeet dan niet je pensioen te regelen! - LBV | Meer dan een vakbond

Voor jezelf beginnen als schilder? Vergeet dan niet je pensioen te regelen!

Auteur: Romana Stigter

Nieuwsoverzicht

Ben je schilder en heb je de ambitie om een eigen bedrijf te beginnen? Doe dit dan vooral! Let alleen wel op. Als startend zelfstandig schilder komt er veel op je af. Weet je hoe je je pensioen moet regelen? En wist je dat je als schilder onder de collectieve pensioenregeling van BPF Schilders valt? Onderstaand wordt in vier stappen uitgelegd hoe je je collectieve pensioen moet regelen.

 

STAP 1 INSCHRIJVING KAMER VAN KOOPHANDEL (KVK)

Wanneer je een eigen bedrijf begint (in welke sector dan ook) schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel. Als schildersbedrijf val je in de sector Schilders-, Afwerkings-, en Glaszetbedrijven.

 

STAP 2 TOETSING VAN DE INSCHRIJVING

Ben je ingeschreven bij de KvK als Schilders-, Afwerkings-, en Glaszetbedrijf? Dan ga je bij BPF Schilders pensioen opbouwen. BPF Schilders ontvangt periodiek een lijst van de KvK met alle nieuwe inschrijvingen. Naar aanleiding van de lijst zullen zij telefonisch contact met je opnemen om een aantal vragen te stellen. Uit dit gesprek wordt bepaald of je inderdaad onder de collectieve pensioenregeling valt. 

 

STAP 3 BEVESTIGING VAN INSCHRIJVING

Wanneer uit stap 2 blijkt dat je onder de collectieve pensioenregeling valt, schrijft BPF Schilders je in. Je ontvangt daarna een bevestiging van inschrijving, meer informatie over de pensioenregeling, een overzicht van wat je zelf moet regelen of qua informatie moet aanvullen om je pensioen goed af te stemmen op je eigen wensen en de inloggegevens voor je account bij Pensioenadministratie (online portaal).

 

STAP 4 BEREKENING PENSIOENPPREMIE

Als ondernemer bepaal je zelf hoe veel pensioen je opbouwt. Dit wordt ook wel het pensioenkeuzeloon genoemd. Let wel op dat hier wel een minimum en een maximum bedrag geldt en je pensioen mag niet hoger zijn dan je fiscale winst. Aan de hand van jouw verwachte fiscale winst kan BPF Schilders je pensioenpremie vaststellen. Je kun je fiscale winst doorgeven via het online portaal Pensioenadministratie. Heb je geen gegevens? Dan stelt BPF Schilders je pensioenpremie vast. Er wordt dan van het minimum pensioenkeuzeloon uitgegaan.

 

Als laatste nog een tip! Verwacht je een hogere of lagere fiscale winst dan opgegeven? Geef dit dan op tijd door. Dan kom je ook niet voor verrassingen te staan!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info