Waarom jouw contributie bij de vakbond zo belangrijk Is - LBV | Meer dan een vakbond

Waarom jouw contributie bij de vakbond zo belangrijk Is

Nieuwsoverzicht

Vakbonden spelen een essentiële rol in het beschermen van de rechten en belangen van werknemers. Ze fungeren als krachtige collectieve stemmen die onderhandelen over arbeidsvoorwaarden, eerlijke lonen en veilige werkomgevingen. Maar wat houdt deze organisaties draaiende en stelt hen in staat om hun waardevolle werk voort te zetten? Het antwoord ligt in de contributiegelden die leden betalen. In deze blog gaan we dieper in op het belang van deze financiële bijdragen voor vakbonden en waarom ze de ruggengraat vormen van hun activiteiten.

 

Onafhankelijkheid

Met jouw contributie heeft de vakbond eigen geld. Daardoor zijn we niet afhankelijk van geld van bedrijven of de overheid en kunnen we echt opkomen voor jouw belangen.

 

Sterker in onderhandelen

Met het geld kunnen we experts inhuren die helpen bij onderhandelingen over je loon en werkomstandigheden. Samen staan we sterk tegenover werkgevers.

 

Invloed in Den Haag

We gebruiken jouw contributie ook om invloed uit te oefenen op politici en wetten die jou aangaan. Zo zorgen we ervoor dat jouw stem gehoord wordt op plekken waar besluiten worden genomen.

 

Hulp voor leden

Als vakbondslid krijg je hulp als je dat nodig hebt. Denk aan juridische hulp of advies over je carrière. Dat kan allemaal dankzij de contributie van leden zoals jij.

 

Samen sterk

Door te betalen aan de vakbond, laat je zien dat je deel uitmaakt van een grotere groep die voor elkaar opkomt. Samen kunnen we veel bereiken!

 

Jouw werk en werkomstandigheden veranderen constant. Daarom is de vakbond, met jouw hulp, er om ervoor te zorgen dat jouw belangen altijd voorop staan. Elke euro die je bijdraagt, maakt ons samen sterker en zorgt ervoor dat jij het beste uit je werk kunt halen. 

 

In een tijd waarin arbeidsverhoudingen en werkomstandigheden voortdurend veranderen, blijven vakbonden een rol spelen bij het beschermen van werknemersbelangen. Contributiegelden vormen de levensader van deze organisaties, die hen in staat stellen om te blijven vechten voor rechtvaardigheid, gelijkheid en betere werkomstandigheden. Het is belangrijk dat werknemers zich bewust zijn van het belang van hun financiële bijdragen en hoe deze bijdragen een positieve invloed hebben op hun eigen professionele leven en de bredere arbeidsgemeenschap.

 

M.A. (Annet) Dolman

Penningmeester

 

 

Vakbond LBV 

Van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 tot 17.00 uur 

Strevelsweg 700/612 

3083 AS Rotterdam 

088-2663000 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info