Welke mogelijkheden zijn er voor bedrijven naast de NOW? - LBV | Meer dan een vakbond

Welke mogelijkheden zijn er voor bedrijven naast de NOW?

Nieuwsoverzicht

Het zogeheten tweede steunpakket, de Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) 2.0, is tot 1 oktober 2020 van kracht. Maar wat gaat de overheid na 1 oktober doen? Het is nog onzeker met wat voor derde steunpakket ze gaan komen. Genoeg reden om je als ondernemer goed in te lezen over andere mogelijke financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld de BMKB-C.

 

Hoe je het wendt of keert, de economische gevolgen van de coronacrisis zijn merkbaar. Helaas staat de crisis pas in de kinderschoenen. De totale schuld van de Rijksoverheid is – van januari tot en met juni 2020 – al met 61 miljard euro gestegen naar 385 miljard (!) euro. De laatste keer dat de totale schuld in een korte tijd zo snel toenam was eind 2008.

 

Om tijdens de huidige coronacrisis de economie – en dus het bedrijfsleven – nog meer te ondersteunen, besloot het kabinet op 7 april jl. om de BMKB (Borgstelling midden en kleinbedrijf) te verruimen met een corona luik: de BMKB-C. Dit is dus iets anders dan de NOW.

 

Hoewel bijna iedereen op de hoogte is van NOW-regeling, blijkt uit onderzoek van het Europese MKB financieringsplatform October dat ongeveer 38% van de Nederlandse MKB’ers de regeling BMKB-C kent. Dat is erg weinig. BMKB-C is een regeling vanuit de overheid waarbij met het borgstellingskrediet het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor een deel garant staat voor bedrijven die een lening willen afsluiten wanneer de financier niet genoeg zekerheid kan bieden.

 

De BMKB-C is aangepast zodat bedrijven met een gezond toekomstperspectief gefinancierd kunnen blijven. Dus mocht er geen NOW 3.0 komen, bekijk dan je mogelijkheden om als onderneming alsnog te blijven bestaan. Meer informatie over de BMKB-C en andere financieringsopties vanuit de overheid kun je vinden op www.rvo.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info