Winkelpersoneel opgelet! Moet jij straks ook je minuren gratis inhalen? - LBV | Meer dan een vakbond

Winkelpersoneel opgelet! Moet jij straks ook je minuren gratis inhalen?

Nieuwsoverzicht

In de intelligente lockdown van maart 2020 gold de afspraak dat volledige sluiting van de winkel geen gevolg zou hebben voor het plus- en minuren saldo van de werknemer. Helaas geldt deze afspraak in de huidige lockdown niet meer. Omdat deze afspraak nu niet is gemaakt, vallen werkgevers terug op de bepalingen die zijn opgenomen in de CAO.

 

Brancheorganisatie Koninklijke Inretail (voor (e)retailers non-food) zegt het volgende:

“De steunmaatregelen geven namelijk onvoldoende dekking voor alle kosten tijdens deze zware lockdown en veel reserves zijn inmiddels al opgegeten om de werknemers gewoon door te kunnen betalen”.

 

LBV is echter van mening dat het vanwege de pandemie niet mogelijk is om werknemers meer uren te laten werken dan het aantal uren dat in de arbeidsovereenkomst overeengekomen is. Minuren kunnen derhalve tijdens de pandemie niet worden in gehaald. Er is immers sprake van overmacht. LBV is ook van mening dat minuren die door sluiting van de winkel worden veroorzaakt, onder het ondernemingsrisico van de werkgever valt en niet kunnen of mogen worden ingehaald. Er is dan veelal ook sprake van staatssteun door middel van verschillende loonkostenregelingen.

 

Moet jij je minuren die door de uitbraak van het coronavirus zijn ontstaan inhalen? Meld je dan aan bij LBV door hier te klikken. Onze specialisten gaan voor jou aan de slag en gaan in gesprek met je werkgever. Heb je vragen? Bel dan naar 088 – 266 3000 of stuur een e-mail naar lbv@lbv.nl.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info