Ziekteverzuim daalt door hulphond op je werk! - LBV | Meer dan een vakbond

Ziekteverzuim daalt door hulphond op je werk!

Nieuwsoverzicht

De opkomst van hulphonden op het werk is in opmars! Het brengt zoveel positieve energie met zich mee, waardoor stress vermindert, de werksfeer verbetert en gesprekken gemakkelijker op gang komen. Steeds meer bedrijven omarmen dit concept met enthousiasme. Bij LBV is een hond op kantoor al jarenlang de normaalste zaak van de wereld. Velen hebben de afgelopen 12 jaar al eens kennisgemaakt met Jansen.

 

Wat maakt een hulphond op je werk zo waardevol?

Stressvermindering: Interactie met hulphonden heeft wetenschappelijk bewezen voordelen voor onze gezondheid. Het contact met honden verhoogt het gelukshormoon oxytocine en verlaagt het stresshormoon cortisol, wat leidt tot minder stress.

 

Verbeterde werksfeer: Een ontspannen sfeer op het werk wordt vaak geassocieerd met minder stress. Een hulphond op je werk kan zelfs helpen om de kloof tussen collega's te overbruggen, bijvoorbeeld door af en toe samen met de hond een wandeling te maken. En als er conflicten zijn, kan een rondje met de hulphond, die natuurlijk beschikt over een superconditie, een prima manier zijn om deze op te lossen.

 

Minder ziekteverzuim: Aangezien stress een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim is, kan het verminderen van stress door de aanwezigheid van een hulphonden op je werk het ziekteverzuim verminderen tot wel 30 procent. Bovendien zorgt het uitlaten van de hond voor de nodige beweging en frisse lucht gedurende de hele dag.

 

Positieve branding en potentiële leads: Het hebben van een hulphond op je werk kan het imago van een onderneming verbeteren. Vooral creatieve ondernemingen hebben hier al succes mee gehad, wat leidt tot positieve reacties van sollicitanten en klanten.

 

Zijn er nadelen?

Natuurlijk zijn er enkele mogelijke nadelen aan het hebben van een hulphond op je werk, zoals allergieën en het geluid van blaffen. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze problemen, zoals het kiezen van hypoallergene hondenrassen en training voor honden om blaffen te minimaliseren.

Niet alle honden zijn geschikt als hulphond op je werk, en het is belangrijk om te zorgen voor een goede verzorging en een stabiele omgeving voor de hond.

 

Al met al voegt een hulphond op je werk echt waarde toe, met maar een paar kleine nadelen die gemakkelijk te overwinnen zijn. Dus waar wacht je nog op? Misschien is het tijd om je werkgever te overtuigen en het hulphondenconcept te omarmen! De volgende stap is een bepaling in de CAO voor hulphonden op het werk!

 

M. (Meneer) Jansen

Hulphond LBV

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info